ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη των κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την ΚΕΔΕ

9d54434fae7dc865fd48b624935d4e15998933b3.200.150.062ff6667fe69837035585285d215f9c5fc47426Η ΚΕΔΕ στηρίζει την σημερινή απεργιακή κίνηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Κατάληψης όλων των Δημαρχείων και των Δημοτικών Υπηρεσιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.

«Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών συγκυρία, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης και μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ψήφιση από την Κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών βαρών όλων των εργαζομένων, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ και προσθέτει:

«Η ΚΕΔΕ έχει ήδη εκφράσει τη θέση της για το θέμα και έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση των προτάσεων της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών, χωρίς να διασφαλίζεται παράλληλα η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών».

Η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ζώρας είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο από μηδενική βάση με την Κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στους Δήμους, προκειμένου να συμβάλει στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του ασφαλιστικού.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ