ΚΟΣΜΟΣ

Σταινμάγερ: Η Ευρώπη οφείλει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της

C9365A5C8D3BCF31EF5DC22163B91D2E

Η Ευρώπη οφείλει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ, ύστερα από αναφορές ότι πλαστά συριακά διαβατήρια έχουν πέσει στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ευρώπη οφείλει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ, ύστερα από αναφορές, ότι πλαστά συριακά διαβατήρια έχουν πέσει στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η ανησυχία μεγαλώνει, καθώς πιστεύεται ότι οι τζιχαντιστές μπορούν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος χωρίς να εντοπιστούν, μέσα από τα προσφυγικά καραβάνια.

Μόνο για φέτος έχουν καταφθάσει στη Γερμανία, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, στην προσπάθεια τους να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη βία στη Μέση Ανατολή.

Την Τρίτη τα γερμανικά μέσα παρέπεμψαν στους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόσφυγες με πλαστά συριακά διαβατήρια εξαφανίστηκαν στη Γερμανία και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδεχομένως να ήρθαν σε επαφή με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Στάινμαγερ προειδοποίησε μάλιστα για τον κίνδυνο να μπουν οι πρόσφυγες στο ίδιο τσουβάλι με τους ύποπτους τρομοκράτες, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι πολλοί από τους τρομοκράτες προήλθαν από την Ευρώπη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε περισσότερο έλεγχο πάνω στο ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει από την Ευρώπη.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η πρόταση της Κομισιόν για επέκταση των εξουσιών της Frontex και μία ευρωπαϊκή συμφωνία που θα έδινε κίνητρα στην Τουρκία, να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, υπήρξαν τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για την βελτίωση στη φύλαξη των συνόρων

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ