ΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτης Πουλής για άρση ασυλίας Πολάκη: «Η ζωή κάνει κύκλους»

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτης Πουλής έκανε δήλωση σχετικά με την απόφαση για άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Θυμίζουμε εδώ ότι η άρση της ασυλίας αποφασίστηκε εξαιτίας παράνομης ηχογράφησης συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και μήνυσης που έχει υποβάλλει εναντίον του πρώην υπουργού ο κ. Πουλής.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Κατά τη χθεσινή ημέρα, 23 Ιουλίου, συνειδητά δεν σχολίασα τίποτα αναφορικά με το αίτημα του Εισαγγελέα για εις διπλούν Άρση της Ασυλίας του Πολάκη.

Η ημέρα ανήκε δικαιωματικά στη μνήμη των «μεγάλων απόντων», στη μνήμη των 102 θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι. Θα ήταν άδικο προς τους ίδιους και τους συγγενείς τους να ασχολούμασταν χθες με τους «μικρούς παρόντες», ειδικά όταν ένας από αυτούς είναι ο Πολάκης που εκείνο το μοιραίο βράδυ, ακριβώς 1 χρόνο πριν, έπαιζε θέατρο μπροστά στις κάμερες και έκρυβε τα θύματα για να μη «θολώσει η εικόνα της Κυβέρνησης»…

Χθες και σήμερα, πριν και μετά τη διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όλοι είδαν την απελπισμένη προσπάθεια του Πολάκη να αποφύγει την Δικαιοσύνη,επικαλούμενος μάλιστα Υπουργική ασυλία! Ζήτησε να γίνει χρήση του άρθρου 86 που τόσο πολύ είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ! Ήμουν σίγουρος από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα την μήνυση ότι όταν ερχόταν η ώρα όχι μόνο δεν θα ζητούσε από μόνος του να πάει στο Δικαστήριο, όπως όλοι οι πολίτες, για να αποδείξει αυτά που λέει, αλλά αντίθετα θα έκανε τα πάντα για να το αποφύγει. Αυτό είναι το πολιτικό ήθος Πολάκη-ΣΥΡΙΖΑ…

Καταλαβαίνω ότι οι έννοιες της διάκρισης των εξουσιών και της προστασίας των Συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων είναι δυσνόητες για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον Πολάκη, ήρθε όμως η ώρα να μάθουν ότι η Δημοκρατία προστατεύει τους Πολίτες της! Και ήρθε η ώρα να μάθουν ότι δεν εμπίπτει στα Υπουργικά καθήκοντα η διάπραξη αδικημάτων όπως η παράνομη ηχογράφηση, η εξύβριση, η συκοφαντική δυσφήμιση και πολλά ακόμα…

Πιστεύω ότι ακόμα και ο ίδιος ο Πολάκης έχει καταλάβει ότι όπως τον έχω ήδη καταδικάσει μία φορά ως κοινό συκοφάντη για όσα χυδαία ψέματα λέει για εμένα, έτσι και δεν θα κουραστώ να τον πηγαίνω στη Δικαιοσύνη όσες φορές χρειαστεί. Υγεία να έχουμε!

Όσο συνεχίζει να με βρίζει, απλά επιβεβαιώνει την ποιότητα και το ήθος του και φυσικά επιβαρύνει τη θέση του…

Θα του πρότεινα δε να αρχίσει να ασχολείται λίγο περισσότερο με τα πραγματικά σκάνδαλα, όχι σαν τα κατασκευασμένα δικά του, που βρίσκονται στον Εισαγγελέα και για τα οποία ερευνώνται ο ίδιος, οι στενοί του συνεργάτες και το διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο συνέδραμε και ταυτίστηκε απόλυτα με τον Πολάκη σε όλα (παράνομες προσλήψεις, Εκατομμύρια Ευρώ στην παράνομη εταιρεία security triple s, πρόγραμμα Philos, διώξεις υπαλλήλων για πολιτικούς λόγους, πίεση προς τους υπαλλήλους για παροχή ψευδών και πλαστών στοιχείων εις βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και πολλά ακόμα).

Τέλος, μία προσωπική αναφορά αν και δεν το συνηθίζω. Σαν σήμερα ακριβώς 1 χρόνο πριν, στις 24 Ιουλίου 2018, την στιγμή που ως Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ συντόνιζα τη συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικού υλικού στο Μάτι, στην Κινέτα και στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με εντολή Πολάκη κοινοποιήθηκε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου η απόλυσή μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σήμερα, 24 Ιουλίου 2019, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ψήφισε υπέρ της Άρσης της Βουλευτικής Ασυλίας του Πολάκη. Η ζωή κάνει κύκλους…

Ας μάθει λοιπόν ο Πολάκης αλλά και οι υπόλοιποι στο ΣΥΡΙΖΑ ότι όπως είπε ο Αγάθων: “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”

Σταμάτης Πουλής

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ