ΤΟΠΙΚΑ

Σταμάτησαν ξαφνικά οι εργασίες στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον

prosfyges_parko_tritsiΞαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση σταμάτησαν σήμερα οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα υποδεχόταν πρόσφυγες για προσωρινή φιλοξενία στο Ίλιον. Χαρακτηριστικό της αιφνιδιαστικής εξέλιξης είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Εντολή απεμπλοκής από το χώρο στο νότιο μέρος του πάρκου Τρίτση, ιδιοκτησίας δήμου Ιλίου, στο οποίο θα στήνονταν σκηνές για φιλοξενία προσφύγων, έλαβαν το πρωί οι άνδρες του στρατού, όπως ενημέρωσαν τη διοίκηση του δήμου. Χθες όλη μέρα ειδικά οχήματα του στρατού διαμόρφωναν την περιοχή και σήμερα οι εργασίες σταμάτησαν ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το λόγο της παύσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζενέτος εξέφρασε απορία για την ξαφνική εξέλιξη και επανέλαβε ότι ισχύει στο ακέραιο η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για την αποδοχή της φιλοξενίας τους και κυρίως για τους όρους και τις προυποθέσεις διαμόρφωσης και λειτουργίας του χώρου.

«Υποδείξαμε κάποιους χώρους, δώσαμε επιπλέον χρονικό περιθώριο στο κράτος για την απομάκρυνσή τους αλλά θέσαμε τις προυποθέσεις που σαν δήμος απαιτούμε, προκειμένου να μη λειτουργήσει ως αποθήκη ψυχών. Προυποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση τόσο για τους ίδιους τους ανθρώπους, όσο και για την εικόνα της πόλης μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η επιλογή του πάρκου Τρίτση έγινε με υπόδειξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μετά από ενήμερωση του δήμου και πρόσθεσε ότι όταν ο γ.γ του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Παπαδόπουλος παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, συνοδευόταν από μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητεί την ιδιοκτησία του χώρου στον οποίο θα στήνονταν σκηνές.

Οικονομικοί λόγοι ακύρωσαν τη διαμόρφωση χώρου προσφύγων 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η αναστολή των εργασιών έγινε έπειτα από τη διαπίστωση ότι το έδαφος ήταν σαθρό και άρα για την κατασκευή του κέντρου απαιτούνταν κοστοβόρες κατασκευές. Το κόστος, που υπολογίστηκε σε 200.000 ευρώ, κρίθηκε πολύ υψηλό, την ώρα που η δομή προοριζόταν για τη φιλοξενία μέχρι 400προσφύγων.Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος είχε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να τηρηθούν αυστηρά οι όροι και οι προυποθέσεις διαμόρφωσης και λειτουργίας του χώρου (που είχε θέσει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο) προκειμένου οι πρόσφυγες να διαβιούν αξιοπρεπώς μέσα στον καταυλισμό αλλά και η εικόνα της πόλης να μην επιβαρυνθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι στο χώρο, έκτασης 70 στρεμμάτων, είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνουν συνεργεία με μηχανήματα του στρατού, ωστόσο οι εργασίες σταμάτησαν σήμερα το πρωί. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναζητά νέους χώρους στην Αττική που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ