ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια η επέκταση του Νεκροταφείου Ασπροπύργου

10999828_789795717775460_1237699138_oΟι περιπέτειες στο Νεκροταφείο του δήμου Ασπροπύργου δεν λένε να τελειώσουν. Άλλο ένα γεγονός, που ήρθε στην επικαιρότητα, έδειξε πως οι λέξεις προγραμματισμός και συννενόηση δεν έχουν θέση στη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Αττικής. Πιο αναλυτικά, στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο – που έγινε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου- ο δήμος έφερε ως θέμα την ‘’έγκριση δαπάνης για την αμοιβή δικηγορικού γραφείου για υπόθεση του δήμου’’.

Η υπόθεση σχετίζεται με τη διένεξη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου Κατοίκων της Συνοικίας Βλαβιανού. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Συνοικισμός αυτός γειτνιάζει με το νεκροταφείο. Το 2012 μετά από απόφαση του Δ.Σ. λόγω τη μη χωρητικότητάς του – το νεκροταφείο επεκτάθηκε προς ανατολάς δημιουργώντας ένα δεύτερο νεκροταφείο 100 μέτρα από το υφιστάμενο. Αυτό συνέβη, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Ν. Μελετίου, διότι ο ενδιάμεσος ιδιοκτήτης ενώ είχε συμφωνήσει για την υπογραφή του συμβολαίου τελικά δεν προέβη σε αυτήν, με αποτέλεσμα ο νέος χώρος να μην γειτνιάζει με το παλιό νεκτροταφείο. Στη συνέχεια, ανέφερε ο δήμαρχος, ο Σύλλογος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Δήμου, κι η κατάληξη ήταν να σύρεται ο Δήμος στα Ποινικά Δικαστήρια. Ακριβώς γι΄αυτό ζητήθηκε να αναλάβει και την υπόθεση ποινικολόγος, για την αμοιβή του οποίου ζητήθηκε βεβαίως η έγκριση του Δ.Σ. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ηλίας, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο δήμος δεν απασχολεί δικηγόρους από τπν Ασπρόπυργο αλλά δίνει τις περισσότερες υποθέσεις σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο. Ταυτόχρονα αμφισβήτησε την ικανότητα του εν λόγω γραφείου λέγοντας πως στην αρχική δικαστική διένεξη ο τότε εκπρόσωπος του δήμου, πρώην αντιδήμαρχος Κ. Μυλωνάς, υποστήριξε πως οι κάτοικοι στην Συνοικία Βλαβιανού είναι αυθαίρετοι, οξύνοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Απαντώντας ο κ. Μελετίου τόνισε πως το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο έχει κερδίσει όλες τις υποθέσεις που του έχει αναθέσει ο δήμος. Για το ζήτημα τοποθετήθηκε κι ο δημοτικός σύμβουλος Β. Παπανικολάου, ο οποίος ανέφερε πως δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση για το θέμα, κάτι που ο δήμαρχος αμφισβήτησε.

Αγαπητοί αναγνώστες σε αυτοψία που κάναμε στον χώρο, διαπιστώσαμε πως η νέα πτέρυγα του Νεκροταφείου απέχει 100 μέτρα από το υπάρχον και εφάπτεται με σπίτια των κατοίκων του Συνοικισμού. Σημειώνουμε εδώ πως στο νότιο μέρος του Νεκροταφείου υπάρχει χώρος ο οποίος δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα. Τέλος, εξαιτίας των προβλημάτων που προκύπτουν με το νεκροταφείο θα πρέπει άμεσα ο δήμος να αναζητήσει λύσεις μεταφοράς. Τελικά το θέμα της δαπάνης ψήφισε μόνο η πλειοψηφία, με αποτέλεσμα αυτή να επιβαρύνει τον δήμαρχο Ν, Μελετίου, γιατί χρειάζονταν τα 2/3 από το σύνολο το Δ.Σ. του Δήμου.

Ε. Λιάκος

(null)

(null)

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ