ΤΟΠΙΚΑ

"Στα κάγκελα" οι κάτοικοι Μάνδρας – Ειδυλλίας για την επιχειρούμενη απομάκρυνση της Σχολής Πυροσβεστών απο τα Βίλλια

4Τελικά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός απο την κυβέρνηση και εκτός απο τα μπλόκα στους δρόμους και την γενικότερη αναστάτωση στη χώρα μας, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα απο το πουθενά. Μιλάμε για την επιχειρούμενη – συμφωνα με πληροφορίες – απομάρκυνση της Σχολής Πυροσβεστών απο την περιοχή των Βιλλίων.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα φύλλα μας η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη κάνει προσπάθειες για να αποτρέψει αυτό το γεγονός.

Δυστυχώς όμως δεν μας έφτανε το πρόβλημα του Πόρτο Γερμενού με τις Ιχθυοκαλλιέργειες, έρχεται τώρα και το θέμα της Πυροσβεστικής Σχολής.

12188962_10205227660035282_7353319864142490979_n-1
Στιγμιότυπο απο τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Πόρτο Γερμενό

Σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους φορείς – κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης- αλλα και φορέων/κατοίκων των Βιλλίων, διαπιστώσαμε πως αν τελικά γίνει πράξη η παραπάνω φημολογία περι απομάκρυνσης της Σχολής και τη μεταφορά της στην Πτολεμαϊδα, οι αντιδράσεις θα είναι πολύ έντονες και καταλυτικές.

Βλέπετε το ερώτημα που μπαίνει είναι: πως είναι δυνατόν να επιχειρεί η Κυβέρνηση να δημιουργεί τέτοιο σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή τη στιγμή που η Σχολή λειτουργεί άψογα σε ένα περιβάλλον ιδανικό για την αποστολή της και να σκέφτεται να τη μεταφέρει στην Πτολεμαϊδα.

Θυμίζουμε εδω οτι στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι εκλεγμένος ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για αυτού του είδους την ενέργεια.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (περιφέρειας Αττικής) κος Βασίλης Οικονόμου κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Αναμένουμε τις απαντήσεις απο τους αρμόδιους Υπουργούς.

Παρακάτω μεταφέρουμε την ερώτηση του κου Οικονόμου.

Ε. Λιάκος

 

 

vasilis oikonomou 2ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους των Βιλίων Αττικής έχει δημιουργήσει η πληροφόρηση για μεταφορά της Σχολής Πυροσβεστών από τα Βίλια στην Πτολεμαΐδα. Το γεγονός επιβεβαιώνει και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνοντας ότι εκτός των διάφορων προβλημάτων που θα επιφέρει η μεταφορά της σχολής, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την μεταφορά, καθώς επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί η νομική και υλική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου πρόκειται να μεταφερθεί η σχολή. Όπως αναφέρεται σε επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών προς εσάς,για την λειτουργία της σχολής απαιτείται, το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ, και μια σειρά από νομικές ενέργειες, μεταξύ τριών Υπουργείων για το ξεκαθάρισμα ιδιοκτησιακών ζητημάτων, νομιμοποιήσεις χώρων και αλλαγή χρήσεων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Ισχύουν οι πληροφορίες περί μεταφοράς της Σχολής Πυροσβεστών από τα Βίλια στην Πτολεμαΐδα;
  2. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή, αν ισχύει, εφόσον ευσταθούν οι αναφορές της Ένωσης Αξιωματικών για την παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών του Ν.4249/2014; και αν ναι, ποιοι ευθύνονται και τι έχετε σκοπό να πράξετε για την παράβλεψη αυτήν;
  3. Έχετε ενημερώσει τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας για αυτή την πρόθεση σας ή θα μάθει τα νέα η τοπική κοινωνία τελευταία στιγμή από διαρροές στα Μ.Μ.Ε. και εν κρυπτώ θα κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε ακόμα τις διάφορες φήμες για την σκοπιμότητα της μεταφοράς, καθώς αν ευσταθούν θα είναι πρώτης τάξεως ατόπημα μια τέτοια απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ