ΤΟΠΙΚΑ

Στα Μέγαρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

kamΤην πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολουθώντας την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που διεξήχθη σε πολλαπλά μέτωπα με την ενεργοποίηση του συνόλου της δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Ο κ. Καμμένος μετέβη με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στα Μέγαρα, απ’ όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση. Στη συνέχεια πήγε σε σημείο όπου διεξαγόταν επιχείρηση ανακατάληψης νήσου και στην οποία συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων. Ο υπουργός συνεχάρη το σύνολο των συμμετεχόντων στην άσκηση.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις που διεξάγονται στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, του Εβρου, του Ανατολικού Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα, στην άσκηση μετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ελικόπτερο έρευνας – διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφη αναχαίτισης και δίωξης βομβαρδισμού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοποί των επιχειρήσεων είναι: Η αποτροπή κατάληψης -ανακατάληψης μικρονήσου – βραχονησίδος στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου – Ίδια επιχείρηση διεξάγεται και στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Η προσβολή ναυτικής δύναμης. Η εξασφάλιση ζωτικών χώρων-υποδομών. Η εξασφάλιση εδαφικής ακεραιότητας. Η αντιμετώπιση ασύμμετρων ενεργειών.

Για την επίτευξη των σκοπών της άσκησης γίνονται: Μετακίνηση ναυτικών μονάδων. Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων. Αεροκίνητες ενέργειες. Θαλάσσιες μεταφορές και Ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ