ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στα “Προσεχώς” το Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ

Προβλήματα αντιμετωπίζει εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ»

Νέα επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη απέστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

Στην επιστολή του πρόεδρος του ΤΕΕ, εκφράζει τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία των μηχανικών για τα προβλήματα που εκ νέου αντιμετωπίζουν με την υποβολή προτάσεων στο νέο πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα, ο Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Τα προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα του νέου «εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ» συνεχίζονται και σήμερα. Ζητώ από τον Υπουργό ΠΕΝ, όπως την προηγούμενη εβδομάδα αποδέχθηκε την πρόταση μας για αναβολή, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση, να εξετάσει και σήμερα τις προτάσεις που του κάνουμε: εκ νέου αναβολή και δοκιμαστική περίοδος. Είναι η μόνη λύση που θα αποκαταστήσει το αίσθημα αδικίας που ήδη υπάρχει και τον εκνευρισμό που επικρατεί. Παράλληλα καλώ το Υπουργείο να υιοθετήσει και τις άλλες προτάσεις μας και δηλώνω ότι είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου να συνδράμουμε για ο,τιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να προχωρήσει η ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ με όρους διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και αισθήματος δικαίου, για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της χώρας».

Το κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΤΕΕ προς τον Υπουργό ΠΕΝ:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 12/03/2018 επιστολής για την έναρξη του νέου προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και τα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος, την οποία ακολούθησε η ανακοίνωσή σας για αναβολή και επανέναρξη υποβολής προτάσεων σήμερα ανά περιφέρεια, θα ήθελα να σας μεταφέρω τον έντονο προβληματισμό των συναδέλφων μηχανικών ανά την Ελλάδα, ιδίως στις περιφέρειες που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει το σύστημα σήμερα, καθώς τα προβλήματα επαναλαμβάνονται.

Τα ερωτήματα, λόγω των προβλημάτων, είναι πολλά και έντονα:

– Πως είναι δυνατόν να πέφτει ξανά και διαρκώς το σύστημα, όταν το Υπουργείο είχε διαβεβαιώσει ότι η αναβολή δίνεται για αυτόν ακριβώς το λόγο;

– Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο να ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν προχώρησε καμία αίτηση ένταξης, ενώ σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων επικαλούνται στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα και «ανακοινώνουν» εντάξεις εκατοντάδων περιπτώσεων – και μάλιστα με ανάλυση ανά περιφέρεια;

– Δημιουργείται ή όχι ουσιώδες θέμα με την προτεραιότητα των αιτήσεων όσων «πρόλαβαν» να μπουν την προηγούμενη εβδομάδα, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα;

– Γενικότερα, πως είναι δυνατόν σε ένα πρόγραμμα με σειρά χρονικής προτεραιότητας κάποιοι να ευνοούνται και κάποιοι να αποκλείονται από την πρόσβαση, για λόγους δυσλειτουργίας του εργαλείου που χρησιμοποιείται;

Κύριε Υπουργέ,

Την προηγούμενη εβδομάδα ορθώς αναβάλατε την έναρξη και δώσατε, με τροποποίηση της σχετικής ΥΑ, τη δυνατότητα διαφορετικής έναρξης ανά περιφέρεια, όπως σας προτείναμε με την προηγούμενη σχετική επιστολή μου. Προκειμένου να αρθούν άμεσα τα προβλήματα που εκ νέου δημιουργούνται και να διαλυθούν οι υποψίες αδικίας που ήδη υπάρχουν σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν (ξανά) σήμερα το πληροφοριακό σύστημα, σας ζητώ εκ νέου να υπάρξει αναβολή έναρξης του προγράμματος και να προβλέψετε περίοδο δοκιμαστικής χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, ώστε αφενός να επιλυθούν όλες οι αδυναμίες και αστοχίες και αφετέρου να εξοικειωθούν όλοι με τη νέα πλατφόρμα. Η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να σας βοηθήσουμε σε αυτό, αν το χρειάζεστε και το επιθυμείτε.

Παράλληλα, σας ζητώ να εξετάσετε και να υιοθετήσετε και τις άλλες προτάσεις που σας αποστείλαμε στις 12/03/2018 προκειμένου να προχωρήσει με ορθότερο τρόπο και πιο αποτελεσματικά το νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ».

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ν. Στασινός
Πρόεδρος ΤΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ