ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ

Νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου που πήραν δικαιούχοι του ΟΕΚ μέσω τραπεζών προαναγγέλλει με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στους εν λόγω δανειολήπτες είχε δοθεί μια πρώτη ευκαιρία να ρυθμίσουν τα δάνεια που πήραν παρατείνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής του ως και 25 ή και 30 έτη, σύμφωνα με απόφαση που είχε υπογραφεί από προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, επί της κυβέρνησης Ν.Δ., τον Οκτώβριο του 2014.

Το υπουργείο Εργασίας είχε δώσει παράταση ένταξης στην προηγούμενη ρύθμιση που έληξε το 2016, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση.

Τώρα, όπως αναφέρει σχετική απόφαση της υπουργού Ε. Αχτσιόγλου, τα στεγαστικά δάνεια που πήραν περίπου 95.000 δικαιούχοι του με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ επανεξετάζονται ώστε να υποβληθούν, από στελέχη του πρώην ΟΕΚ – ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις τράπεζες, προτάσεις ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επιλογή που είναι στο τραπέζι αφορά την αύξηση του χρόνου υπερημερίας, από τους 6 μήνες, πιθανότατα στους 12 μήνες, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δανειολήπτες που έχουν υπερβεί το 6μηνο και κυρίως όσων το δάνειο έχει καταγγελθεί.

Εξετάζεται, επίσης, η αυτόματη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι δανειολήπτες αξιοποιήσουν τους όρους της νέας ρύθμισης, ενώ το κύριο ζητούμενο είναι αν και σε τι ποσοστό θα γίνει κούρεμα σε τόκους ή και σε άληκτο κεφάλαιο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ