ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

«Στα σκαριά» σχέδιο μετακίνησης, με μικρότερο κόστος, για τους εργαζόμενους του Θριασίου Πεδίου

Σχέδιο συγκοινωνιακής μετακίνησης με σκοπό την οικονομική ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων στο Θριάσιο Πεδίο μελετά το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας , το οποίο

κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του  Υπουργείου Μεταφορών θα χαράξει σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ νέες γραμμές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το  ΕΚΕΔΑ: «Από την ΒΙΠΕ ΜΑΝΔΡΑΣ έως και τα Λιόσια με την κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην λεωφόρο ΝΑΤΟ, η μετακίνηση εργαζομένων από και προς την εργασία τους είναι καθημερινός γολγοθάς.

Ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει υποτυπώδης συγκοινωνία είναι αδύνατον να φθάσει εργαζόμενος στην δουλειά του με αυτήν. Η συγκοινωνιακή υποδομή στην περιοχή αντιμετωπίστηκε διαχρονικά με την λογική της «πίσω αυλής».

Το ΕΚΕΔΑ λοιπόν, αναγνωρίζοντας αυτό το μέγα θέμα, και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η δαπάνη των 150€ περίπου μηνιαίως για μετακίνηση ισοδυναμεί με το ¼ του μισθού, επεξεργάζεται εδώ και καιρό πρόγραμμα συγκοινωνιακής μετακίνησης με μεγάλη συχνότητα τις ώρες αιχμής και μεταφόρτωση απευθείας από τερματικούς σταθμούς στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο με προορισμούς όλες τις βιομηχανικές δραστηριότητες της περιοχής.

Το Υπουργείο Μεταφορών δέχθηκε πρόθυμα αυτή την λογική και έδωσε εντολή στον ΟΑΣΑ να χαράξει σε συνεργασία με το ΕΚΕΔΑ νέες γραμμές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Για τον λόγο αυτό σε λίγο διάστημα θα μοιρασθεί σε όλους τους εργαζόμενους ειδικό ερωτηματολόγιο, ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται και να χαρτογραφεί η περιοχή.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να απαντήσουν σε αυτό και θα ενημερώνουμε συνεχώς για την πρόοδο των εργασιών».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ