ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στενό μαρκάρισμα Σταθάκη από ΝΔ και ΔΗΣΥ για ΔΕΠΑ

Στενό μαρκάρισμα δέχθηκε από ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Σταθάκης στην Βουλή σχετικά με την σκανδαλώδη υπόθεση της ΔΕΠΑ. Χατζηδάκης, Δένδιας και Μανιάτης έθεσαν το θέμα κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την ΔΕΗ, χωρίς όμως να πάρουν απάντηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος περιορίστηκε να τους πει ότι έχει εκδώσει ήδη τρεις εκτενείς ανακοινώσεις και ότι το θέμα θα συζητηθεί στην ώρα του, δηλαδή την ερχόμενη βδομάδα όταν θα έρθει προς συζήτηση στην Βουλή η σχετική επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν υπάρχει σιωπή από την στιγμή που έχω βγάλει τρεις εκτενείς ανακοινώσεις. Η κυβέρνηση δεν σιωπά», τόνισε ο Γ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι «την συζήτηση θα την κάνουμε ολοκληρωμένα και θα δούμε αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο». «Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να κλονίσετε το ηθικό πλεονέκτημα», σχολίασε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές οφειλές των 120 εκατ. ευρώ προκύπτουν από αρχικό χρέος 80 εκατ. ευρώ επί των ημερών της ΝΔ συν 25 εκατ. ευρώ από τους τόκους υπερημερίας επί αυτών των χρεών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης διερωτήθηκε γιατί τότε ασκείται δίωξη στον διευθύνοντα σύμβουλο που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε αυτόν που ήταν επί ΝΔ στην ΔΕΠΑ και επίσης διερωτήθηκε γιατί ακίνητα αξίας 9 εκατ. ευρώ πήγαν να τα ανταλλάξουν προς 90 εκατ. ευρώ και βεβαίως τι απαντούν επ’ αυτού οι υπουργοί που εμπλέκει ο διευθύνων σύμβουλος. «Εσείς διώξατε τον κ. Κιτσάκο και προφανώς είχατε κάποιο λόγο, δεν ξυπνήσατε ένα πρωί κι είπατε δεν μου αρέσει η φυσιογνωμία του, αλλά υπάρχουν άλλοι πέντε υπουργοί σας που πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις», υπογράμμισε ο Χατζηδάκης, ενώ πρόσθεσε: «Θα μας πει η κυβέρνηση αν είναι αλήθεια ή όχι ότι επιχειρήθηκε επί ημερών σας να γίνει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών μεταξύ ΔΕΠΑ και ΕΛΦΕ Λαυρεντιάδη – που είχαν δεσμευτεί για ξέπλυμα χρήματος – γι’ αυτό διώκεται και θα μας πείτε γιατί αποτιμήθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ ενώ ήταν 9 εκατ. ευρώ η προηγούμενη επίσημη αποτίμησή τους;».

Στο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας λέγοντας ότι «μετά από τρεις ερωτήσεις μας ο υπουργός απαντάει “περιμένετε θα έρθω την άλλη εβδομάδα να σας πω γι’ αυτό το θέμα”…». «Αυτή είναι η απάντηση υπουργού κυβέρνησης που ως κύριο πολιτικό εργαλείο και όπλο επικαλείται την ηθική υπεροχή έναντι των άλλων. Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει γίνει σε σειρές το έχουμε κάνει Netflix», συμπλήρωσε.

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Όταν είναι ένα κραυγαλέο σκάνδαλο, έχει ασκηθεί δίωξη και βοά η κοινωνία για στημένο παιχνίδι με τον Λαυρεντιάδη για να ανταλλάξουν χρέος 80 εκ. έναντι ακινήτων αξίας 9 εκ., ρωτώ την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη: η δίωξη δεν χρειάζεται εμπλουτισμό και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου; Δεν αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει η κυβέρνηση;». Μάλιστα συνέδεσε το θέμα με τον χειρισμό της υπόθεσης C4I και την στοχοποίηση Σημίτη «διότι κάποιος καταδικασμένος είπε ότι μπορεί να ξέρει ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ και των μεταρρυθμίσεων». «Ο φάκελος αυτός ήρθε αμελητί στην Βουλή αλλά ο φάκελος που εμπλέκει πέντε υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την υποχρέωση να δώσει μια απάντηση για το κραυγαλέο σκάνδαλο;», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ