ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Βουλή η αποχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής απο το έργο MyEleusis

Στη βουλή «φέρνει» με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου την αιφνίδια αποχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής από το έργο “MyEleusis”

Αναλυτικά:

Στη Βουλή η αποχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής απο το έργο MyEleusisΕΡΩΤΗΣΗ προς την Υπουργό Πολιτισμού με Θέμα: «Αιφνίδια αποχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής από το έργο “MyEleusis”», κατέθεσε η βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητώντας να μάθει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να μην απενταχθεί και τελικώς να υλοποιηθεί το σημαντικό για τον πολιτισμό της Ελευσίνας έργο “MyEleusis”.
Κυρία Υπουργέ,
Λίγες ημέρες πριν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ενημέρωσε με έγγραφό της ότι αποχωρεί από το έργο “MyEleusis”, το οποίο αφορά στην ψηφιακή ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Ελευσίνας. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό” του ΕΣΠΑ και κατόπιν αξιολόγησης από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας έλαβε, μάλιστα, την υψηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες προτάσεις. Στο έργο συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, η εταιρεία πολιτιστικής διαχείρισης και ακαδημαϊκού τουρισμού Mentor και η εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών Cite.
Το εν λόγω έργο έχει σχεδιαστεί ώστε να αποφέρει πολυεπίπεδα οφέλη για τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Ελευσίνας, καθώς και την πόλη γενικότερα. Συγκεκριμένα, προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και μουσείου σε διεθνές επίπεδο, αύξηση της επισκεψιμότητας, τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην πόλη και τη Δυτική Αττική γενικότερα, καθώς και δημιουργία βιωματικών εμπειριών στους επισκέπτες, εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό/τουριστικό προϊόν με καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές κ.ά.
Επίσης, θα καλύψει άμεσα 20 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν προβλεφθεί από και για τους συμμετέχοντες ερευνητικούς και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και δύο νέες θέσεις εργασίας που έχουν προβλεφθεί από την ΕΦΑΔΥΑΤ, ενώ, έμμεσα, χάρη στην αύξηση της επισκεψιμότητας, θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας που άπτονται της τουριστικής βιομηχανίας (οδηγοί, ξεναγοί, υπάλληλοι εστίασης, υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, κ.ά.) συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή και ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Ελευσίνας και τη Δυτική Αττική.
Τέλος, το συγκεκριμένο έργο συνάδει απόλυτα με τα έργα που ανέλαβε πρόσφατα το ΥΠΠΟΑ και η Αρχαιολογική Υπηρεσία σχετικά με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελευσίνας, καθώς αποτελούν σημαντικές υποδομές στο πλαίσιο της επιτυχούς διοργάνωσης για την Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και της στρατηγικής πολιτιστικής και πολεοδομικής αναβάθμισης της πόλης.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Για ποιο λόγο η ΕΦΑΔΥΑΤ αποφάσισε την αποχώρησή της από το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο “MyEleusis”;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να μην απενταχθεί και τελικώς να υλοποιηθεί το σημαντικό για τον πολιτισμό της Ελευσίνας έργο “MyEleusis”;
Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ