ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I

Σε πολιτικό πρόσωπο, και δη πρώην υπουργό, «προσέκρουσε» η έρευνα του ειδικού εφέτη – ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, ως προς την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I και την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, τη μόνη αρμόδια πλέον να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του συγκεκριμένου προσώπου, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πηγές φέρουν τον ανακριτή να διαθέτει στοιχεία από την κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως, πριν από περίπου έναν μήνα, δίνοντας πληροφορίες για τη δωροδοκία του εν λόγω υπουργού, μέλους του τότε ΚΥΣΕΑ.

Δικαστικές πηγές χαρακτηρίζουν, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», την κίνηση τυπικώς ορθή, τονίζουν εντούτοις ότι παγιωμένη τακτική κατά το παρελθόν ήταν η μη διαβίβαση ανάλογων δικογραφιών στη Βουλή, όταν τα αδικήματα θεωρούνται παραγεγραμμένα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ