ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Στη βουλή η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών

Ερώτηση υπέβαλε η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Στη βουλή έφερε με ερώτησή της η Βουλευτής Αττικής της Δημ. Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου την επικείμενη απορρόφηση της ΔΟΥ Αχαρνών απο αυτή των Αγίων Αναργύρων.

Γενικά προβλέπετε η κατάργηση 35 ΔΟΥ, η συγχώνευσή τους με άλλες και η μείωση του αριθμού τους σε 16. Μείωση αναμένεται και στον αριθμό των υπαλλήλων. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι περίπου 300 υπάλληλοι θα μεταταχθούν από τις ΔΟΥ στα ελεγκτικά κέντρα.

Παρακάτω το κείμενο της ερώτησης

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 27/02/2018

ερωτηση

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα θα επιφέρει η επικείμενη συγχώνευση των ΔΟΥ Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων»

Κύριε Υπουργέ,

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμος Αχαρνών έχει έκταση 149 km² με πληθυσμό περίπου 120.000 και σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στις Αχαρνές.

Η επικείμενη συγχώνευση των δύο ΔΟΥ θα επιφέρει και μείωση του αριθμού των εργαζομένων από 117 σε 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ στους Αγίους Αναργύρους στην οποία έχουν ενσωματωθεί και άλλες ΔΟΥ όμορων Δήμων στο παρελθόν όπως η ΔΟΥ Άνω Λιοσίων και Ιλίου.

Επειδή η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Επειδή η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων είναι ήδη επιφορτισμένη με μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής.

Επειδή για την απόφαση που λάβατε με την ΑΑΔΕ δεν είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνικές και με τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ, ερωτάστε:

  1. Με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών;

  2. Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε την απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των ΔΟΥ στην Αττική;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ