ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Στη Βουλή η κατάργηση του Α16 στην Ελευσίνα

Ο Βουλευτής ΝΔ Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με αφορμή τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ Α16

Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:
«Οι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Ελευσίνας αναστατώθηκαν, όταν πληροφορήθηκαν πριν από λίγες μέρες για την άμεση διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Α16 που συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα την πλατεία Κουμουνδούρου.
Η γραμμή αυτή εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής. Με τη διακοπή αυτή, η οποία έγινε χωρίς κάποια προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής, δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς τώρα αναγκάζονται να κάνουν αλλεπάλληλες μετεπιβιβάσεις είτε με το μετρό, είτε με τον προαστιακό, είτε με άλλες λεωφορειακές γραμμές.
Εδώ και καιρό η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου θα έπρεπε να εξυπηρετείται με περισσότερα και πιο συχνά δρομολόγια τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και προς την Αθήνα, λόγω της ανάπτυξης της βιομηχανικής και εμπορικής ζώνης των χιλιάδων εργαζομένων. Αντ’ αυτού οι συνθήκες σύνδεσης του Θριασίου με την υπόλοιπη Αττική είναι τραγικές, παρόλο που στην περιοχή λειτουργεί ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το «Θριάσιο Νοσοκομείο», το οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες συγγενείς ασθενών.
Η Ελευσίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και παγκοσμίως γνωστούς πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Μεμονωμένοι τουρίστες την επισκέπτονται καθημερινά και διαχρονικά με όλους τους τουριστικούς οδηγούς να αναφέρουν τη λεωφορειακή γραμμή Α16 ως γραμμή σύνδεσης του κέντρου της Αθήνας με την Ελευσίνα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις των «Ελευσίνιων Μυστηρίων» γίνεται πόλος έλξης για πάρα πολύ κόσμο από την Αθήνα. Εν μέσω, μάλιστα, της προετοιμασίας της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, είναι πιο επιτακτική ανάγκη η λειτουργία της εν λόγω γραμμής με συχνότερα δρομολόγια. Οι τουρίστες θα αδυνατούν να επισκέπτονται την περιοχή με δημόσια μέσα, για να θαυμάσουν την πολιτιστική κληρονομιά της και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις που θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές.
Εν όψει όλων αυτών συνεδρίασε στις 8 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας με την παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής και της «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία της γραμμής Α16. Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προβείτε άμεσα στην επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Α16;
Θα αυξήσετε τις δυνατότητες σύνδεσης της Ελευσίνας με την Αθήνα με συχνότερα δρομολόγια των ΜΜΜ με βάση όλα όσα προαναφέρθηκαν ως επιχειρήματα;»
Η παραπάνω επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί άμεσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ