ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑ

Στη Βουλή τα κενά και οι ελλείψεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς τoν Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο λόγω ελλείψεως προσωπικού.

Η με αρ. πρωτ. 2841/29-10-2018 κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής: «Το Θριάσιο Νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί πολυάριθμους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και κατοίκους από όμορους νομούς (Κορινθία, Βοιωτία) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου οι οργανικές θέσεις των γιατρών στην αιμοδοσία μειώθηκαν σε τρεις(3). Σήμερα, δε, εργάζονται στο τμήμα δύο μόνιμοι γιατροί εκ των οποίων μία επιμελήτρια ασκεί καθήκοντα Διευθυντή, ενώ ο Διευθυντής γιατρός παραμένει αποσπασμένος στο Ε.Κ.Ε.Α. από την ημέρα του διορισμού του.
Στο τμήμα εργάζονται επίσης δύο επικουρικοί ειδικευμένοι γιατροί οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον Ιανουάριο και το Μάιο του 2019 αντίστοιχα. Με τον συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού το τμήμα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των περιοχών αυτών, αφού διενεργούνται ετησίως 5.500-6.000 αιμοληψίες, 90.000 έως 120.000 εξετάσεις και η κίνηση παραγώγων ξεπερνά τις 13.000 με 15.000.Εξίσου σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, εργάζονται ως νοσηλευτικό προσωπικό οκτώ μόνιμοι και μία από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και ως παραϊτρικό προσωπικό πέντε μόνιμοι και ένας από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Παρεμφερείς είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του Θριασίου νοσοκομείου, αφού με βάση τον οργανισμό του νοσοκομείου είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.
Τα ανωτέρω επισημαίνονται και στην με αρ. πρωτ. 55/19-10-2018 επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει προκείμενου να στελεχωθεί το τμήμα Αιμοδοσίας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν; 2. Προτίθεται να προβεί στην ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσλήψεις του απαραίτητου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού;»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ