ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑ

Στη Βουλή το θέμα της υπολειτουργίας του συστήματος κλιματισμού στο Θριάσιο

Προβλήματα και στη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού

Καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες στη χώρα μας ταυτόχρονα αυξάνονται και τα προβλήματα στο Θριάσιο νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα όπως είχαμε αναφέρει στο φύλλο της 12ης Ιουλίου, εκτός απο τα προβλήματα υπολειτουργίας στο σύστημα κλιματισμού του νοσοκομείου, προέκυψε και ζήτημα σχετικά με τη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα όπως είχαν αναφέρει εργαζόμενοι του νοσοκομείου, παρουσιάζονται προβλήματα ψύξης στα κλιματιστικά δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό. Το θέμα ήρθε πρόσφατα και στη Βουλή μετά απο επερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό καθώς τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν ξανά και θα έπρεπε ήδη να λυθεί το πρόβλημα.

Το δεύτερο θέμα που έχει προκύψει είναι η συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πραγματικά «στην τύχη του». Αυτό το αναφέρουμε διότι ενώ απο τον Μάρτιο υπήρχε πρόταση για κατωχύρωση σε μειοδότη της συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού, αυτό ακόμα δεν έχει αποφασιστεί. Η ετήσια δαπάνη της πρότασης αυτής ήταν 300.000€ περίπου. Το θέμα ήρθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείο και… αναβλήθηκε. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση του εξοπλισμού όχι τόσο για την ασφάλεια των ασθενών όσο για το αυξανόμενο κόστος επισκευής και παράδοσης όσο ο χρόνος περνάει.

Σε επικοινωνία που είχαμε με παράγοντα του νοσοκομείου, για τα μεν κλιματιστικά μας είπε πως εντός των επόμενων ημερών το πρόβλημα θα λυθεί, για δε το ζήτημα της συντήρησης του εξοπλισμού μας ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η συντήρησή τους γίνεται χωρίς προβλήματα.

Παρακάτω η επερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τα προβλήματα στο Θριάσιο νοσοκομείο λόγω υπολειτουργίας του συστήματος κλιματισμού

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Θριασίου νοσοκομείου προκαλεί η υπολειτουργία του συστήματος κλιματισμού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι στις περισσότερες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, να δυσκολεύεται η πραγματοποίηση θεραπευτικών και διαγνωστικών επεμβάσεων και να επιβαρύνεται η υγεία σε χειρουργημένους και σοβαρά πάσχοντες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σε πολλά από τα κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Χειρουργεία, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Αιμοδοσία, το Αιμοδυναμικό και το Ακτινολογικό Εργαστήριο, η Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική και η Χειρουργική Κλινική καθώς και η Ψυχιατρική και η Παιδιατρική κλινική. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, στο Νοσοκομείο είναι εγκαταστημένες πέντε κεντρικές μονάδες ψύξης – θέρμανσης με συνολικά δέκα μοτέρ, από τα οποία δεν λειτουργούν τα τρία ενώ και από τα υπόλοιπα επτά, τα τέσσερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς, εργαζόμενοι και επισκέπτες του νοσοκομείου. Αν και επανειλημμένα έχει ζητηθεί η αντικατάσταση των μηχανημάτων που δεν λειτουργούν, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, που συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία διατήρησε την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία για το 2017 στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι και τη μείωσε για τον ΕΟΠΥΥ κατά 200 εκατ. ευρώ και για τις μονάδες ΠΕΔΥ κατά 7 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα συνεχίζει να «μπουκώνει» με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομ¬μυρίων ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για εξοπλισμούς και για τη συμμετοχή μας στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

— Για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο Θριάσιο νοσοκομείο για να σταματήσει η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου


Στη Βουλή το θέμα της υπολειτουργίας του συστήματος κλιματισμού στο Θριάσιο

Ευάγγελος Λιάκος

liakos@thriassio.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ