ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Στη… Βουλή το υπεράριθμο 1ο Λύκειο Ασπροπύργου

Ερώτηση κατέθεσαν 4 βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου και των προβλημάτων που δημιουργούνται στη καθημερινότητα των μαθητών. Δημιουργούνται επίσης κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση αναφέρεται  πως ήδη προβλέπεται σε ΦΕΚ του 2008(!) η ίδρυση του 2ου Γενικού Λυκείου ωστόσο δεν έχει γίνει καμία πρωτοβουλία προς τη κατεύθυνση αυτή.

Παρακάτω το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Σχετικά με το 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου

Διαφήμιση

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου, είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο Ασπροπύργου και είναι υπεράριθμο. Τη φετινή σχολική χρονιά κάνουν μάθημα 640 μαθητές με την κατάσταση να είναι ασφυκτική. Στον προαύλιο χώρο συνωστίζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο οι μαθητές, ενώ υπάρχουν μόνο 10 τουαλέτες που δεν φτάνουν για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Κατ’ εκτίμηση, με βάση το φετινό αριθμό των μαθητών των Γυμνασίων, το επόμενο σχολικό έτος οι μαθητές στο Λύκειο θα φτάσουν τους 700 και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Παρά το γεγονός ότι έχει δημοσιευτεί σχετικό ΦΕΚ με αρ. 788/6.5.2008 τεύχος Β, για την ίδρυση 2ου Γενικού Λυκείου και παρόλο που ο Ασπρόπυργος είναι μια πόλη με τεράστιες εκτάσεις, ώστε να μπορεί να οικοδομηθεί νέα σχολική μονάδα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σε ένα δήμο που ξεπερνάει τις 30.000 κατοίκους και δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες με μόνο ένα Λύκειο.

Κοντά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα είναι και τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς, σε φιλολόγους και μαθηματικούς.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε όλους τους τόνους επισημαίνουν, ότι φέτος για πρώτη χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στα σχολεία, ότι επήλθε επιτέλους η «κανονικότητα».

Γι’ ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία της Δυτικής Αττικής, όπως και των υπόλοιπων σχολείων της χώρας, είναι συνέπεια της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προχώρησε άλλωστε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων – συμπτύξεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, εφαρμόζοντας πιστά τις Οδηγίες της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού του κόστους» στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η ίδρυση 2ου Λυκείου στον Ασπρόπυργο.
  2. Τι σχεδιασμός υπάρχει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών.

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ