ΦΥΛΗΤΟΠΙΚΑ

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζεφυρίου ο Δήμαρχος Φυλής Eνημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν, από τον υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Ο Δήμαρχος βρέθηκε στο πατάρι του Πνευματικού Κέντρου όπου και φιλοξενείται η Δημοτική Βιβλιοθήκη στα μέσα του Δεκέμβρη και ενημερώθηκε τόσο για τη λειτουργία όσο και για τις ανάγκες που υπάρχουν, από τον υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου, κ. Θανάση Αντωνακόπουλο.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μεγάλη ποικιλία των Τίτλων και των Τόμων βιβλίων που υπάρχουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, δίνοντας παράλληλα τη δέσμευση να γίνει παρέμβαση για τη βελτίωση της υποδομής της με έναν σύγχρονο υπολογιστή με εξειδικευμένο πρόγραμμα, το οποίο θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της.
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική βιβλιοθήκη Φυλής, έχοντας μια παράδοση 20 και πλέον ετών, ως τμήμα του Πνευματικού Κέν

τρου του πρώην Δήμου Ζεφυρίου, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους φίλους του βιβλίου από όλο το Δήμο και όχι μόνο, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη στο Ζεφύρι.
Η Συλλογή της αποτελείται από 5.000 τόμους βιβλίων με πάνω από 800 τόμους για το παιδικό τμήμα, 3 τίτλους περιοδικών ορειβατικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, του «Ερευνητές – Ανακαλύπτω τον κόσμο» παιδικού περιοδικού και πολλά νέα βιβλία κυρίως από δωρεές.
Αυτή τη στιγμή η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο στάδιο της καταγραφής και ταξινόμησης των συλλογών της, με το Δεκαδικό Ταξινομικό σύστημα Dewey σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.
Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, η βιβλιοθήκη δραστηριοποιείται θετικά, οργανώνοντας κατά καιρούς εκδηλώσεις και ομιλίες από συγγραφείς, μελετητές και γενικά ανθρώπους του πνεύματος.

•Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν όλοι οι δημότες του Δήμου Φυλής. Για να εκδοθεί δελτίο μέλους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου καθώς κι ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ.
•Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για όλο το υλικό της εκτός από τα πληροφοριακά βιβλία – εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και με περιορισμό περιοδικά.
• Όλα τα μέλη μπορούν να δανειστούν μέχρι 4 βιβλία συγχρόνως για 20 μέρες ενώ δίδεται και δυνατότητα ανανέωσης του δανεισμού για άλλες 20 ημέρες.
•Υπάρχουν περιορισμοί, διαγραφές αλλά και ελαστικότητα σε σχέση με τα δικαιώματα των χρηστών της βιβλιοθήκης, με γνώμονα πάντα την προστασία των Συλλογών της.
Εφόσον αγαπάτε το διάβασμα μπορείτε να γίνετε μέλος αλλά και φίλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της οποίας υπεύθυνος είναι ο κ. Θανάσης Αντωνακόπουλος. (Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 2319054).

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ