ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Ότι οι περιπτώσεις που ενέχουν παράβαση εργατικής νομοθεσίας, από πλευράς των Δήμων, θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία τον επισκέφτηκε, χθες, στο Υπουργείο, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας, ο γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, αναφορικά με τα εργατικά ατυχήματα σε Δήμους.

«Όπου γίνει καταγγελία από όποιο Σύλλογο και από την Ομοσπονδία θα ξεκινήσουν από σήμερα μηνυτήριες αναφορές σε κάθε Δήμο που δεν εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα πηγαίνει στον Εισαγγελέα», τόνισε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, έξω από το Υπουργείο, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, για να προσθέσει:

«Όπου υπάρχει πρόβλημα οι Σύλλογοι ενημερώνουν την Ομοσπονδία, Σύλλογοι και Ομοσπονδία θα κάνουν αναφορά στο Υπουργείο (σ.σ. Εργασίας) και θα γίνονται μηνυτήριες αναφορές που θα πηγαίνουν προς τον Εισαγγελέα».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόνισε πως, σύμφωνα με το Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, «δεν μπορούν να βάλουν πρόστιμα (σ.σ. Υπουργείο) σε αυτούς που δεν εφαρμόζουνε το συγκεκριμένο νόμο».

Τέλος, σύμφωνα με την καθυστέρηση καταβολής των «εφάπαξ», υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο στους εργαζομένους των Δήμων, ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία, «σιγά-σιγά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τράκας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ