ΤΟΠΙΚΑ

Στις Αχαρνές ο Ρώσος πρόξενος για το έτος Ελληνορωσικής φιλίας

alexeeeyΈτος -αφιερωμένο στις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας είναι το 2016 και στο πλαίσιο, αυτό, οι Αχαρνές υποδέχτηκαν τον πρόξενο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Katsnelson Alexey προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το πρόγραμμα «2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία – Η Ρωσία στη Ελλάδα».

Ο κ.Katsnelson Alexey έγινε δεκτός από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Στάθη Τοπαλίδη. Δώρισε στο κ. Κασσαβό ένα συλλεκτικό βιβλίο για τη Μόσχα κι επεσήμανε πως επιθυμεί εκ μέρους της Πρεσβείας στενή συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών.

Όπως τόνισε «τα μηνύματα που λαμβάνει από μέρος των ομογενών είναι άκρως θετικά, καθώς ο Δήμος Αχαρνών έχει «αγκαλιάσει» τους ομογενείς και γι’ αυτό θεωρεί πως η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τις Αχαρνές σε διάφορους τομείς». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αχαρνών σημείωσε πως στόχος είναι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ρωσικής πρεσβείας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί από την ανάληψη μορφωτικών, πολιτιστικών και οικονομικών δράσεων από κοινού «.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τη συνάντηση ώστε να καθορίσουν πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό τη στενότερη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Ρωσική Πρεσβεία σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού αλλά και επιχειρηματικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ