ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12 Ιουνίου το «ραντεβού» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

Στη Βουλή και στο υψηλότερο επίπεδο επιχειρεί να φέρει ο κ. Αλ. Τσίπρας την πρόταση του κόμματος του που παρουσίασε πρόσφατα υπό τον τίτλο «Μένουμε όρθιοι», μέσω κατάθεσης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό, όπως λέει, για μια «αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία».

Οπως διαμηνύθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή, 12 Ιουνίου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί ουσιαστικά από τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει ολοκληρωτικά την πολιτική την οποία σχεδίασε και ακολουθεί η κυβέρνηση, και να υιοθετήσει εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας έτσι την επιλογή της κατάθεσης ερώτησης για τη λεγόμενη «Ωρα του πρωθυπουργού» κίνηση αναζωπύρωσης του συγκρουσιακού κλίματος, αυτή τη φορά εκ νέου στο πεδίο της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Τρεις μήνες μετά από την εκτεταμένη έναρξη των περιοριστικών μέτρων και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, ανατροφοδοτείται η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της υψηλής ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει έγκαιρα προτείνει, με το πρόγραμμα  ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, εμπροσθοβαρή, υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά και πλήρως κοστολογημένα μέτρα συγκράτησης της ύφεσης και γενναίας στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας. Το μοναδικό μέχρι στιγμής σοβαροφανές επιχείρημα για τη μη αξιοποίηση σημαντικού μέρους των ταμειακών διαθεσίμων για τη στήριξη της οικονομίας, ήταν η αβεβαιότητα για τις επόμενες χρονιές. Ωστόσο οι ανακοινώσεις της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αίρουν και τις τελευταίες επιφυλάξεις».

Στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «η πρόταση της Ε.Ε. αναδεικνύει περαιτέρω την αντίφαση της οικονομικής πολιτικής «της ανοσίας της αγέλης»  του κ. Μητσοτάκη, καθώς την ίδια ώρα που προστίθενται πολύτιμοι πόροι στη διάθεσή μας, για τους οποίους η κυβέρνηση πανηγυρίζει, επιχειρήσεις κλείνουν και μεγάλα τμήματα εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών τίθενται στο περιθώριο».

Τούτων δοθέντων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Είναι διατεθειμένος, έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ή θα περιμένει την ύφεση να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει»;

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ