ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 των δήμων

xrima_ota_aftodioikisiΑρνητική απάντηση στο αίτημα της ΚΕΔΕ για χορήγηση παράτασης ενός έτους για το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 εμπεριέχεται σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργο Πατούλη η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κ. Κρέτσου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου είναι ότι:

1.    δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που
χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013,
2.    το ενδιαφέρον της Ε.Ε. εστιάζεται στη μη απώλεια πόρων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και όχι στην ολοκλήρωση των έργων των δήμων,
3.    δίνεται μεν δυνατότητα μεταφοράς έργων που άρχισαν την περίοδο 2007-2013 να μεταφερθούν στην περίοδο 2014-2020, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα μελλοντικά έργα των δήμων, όμως έργα της τρέχουσας περιόδου διαχειριστικά δεν μπορούν να μεταφερθούν,

Κατά την ΚΕΔΕ, η απάντηση αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους  για τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και για την αδράνεια της Κυβέρνησηςνα θέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να πετύχει την παράταση του προγράμματος.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ. «θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ, για να θέσει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επιστολή της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ