ΤΟΠΙΚΑ

Στον Γιάννη Βασιλείου η σκυτάλη της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής

Οι περιοχές της Δυτικής Αθήνας, του Πειραιά αλλά και της Δυτικής Αττικής ήταν εκείνες που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και το συνδυασμό της «Δύναμη Ζωής». Με βάση εκλογικά στοιχεία ο συνδυασμός της κ. Δούρου έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του, σχεδόν οκτώ μονάδες πάνω από το συνολικό του ποσοστό του 50,82%, στην Δυτική Αθήνα (58,07%). Αντίστοιχα μεγάλο ήταν και το ποσοστό στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά όπου έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό: 56,18%. Πάνω από το μέσο όρο ήταν και το ποσοστό στη Δυτική Αττική (52,85%), ενώ στο μέσο όρο (50,02%) ήταν στο Κεντρικό Τομέα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποτελεί ο Δήμος Αθηναίων. Μκρότερη ήταν η απήχηση της νέας περιφερειάρχη στα νησιά του Σαρωνικού (44,19% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό), στο Βόρειο Τομέα (45,55%) στο Νότιο Τομέα (48,48%) και την Ανατολική Αττική (49,65%).

 

Ο Γιάννης Βασιλείου είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από 1/9/2014. Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής σε ευχαριστήριο μηνυμά του, το οποίο είναι αναρτημένο στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά ότι’ ‘’ Η ΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Θα απευθυνθούμε σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και θα τους ζητήσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Αττική, για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα’’.

Σας παραθέτουμε το μήνυμα του κ. Βασιλείου καθώς κι ένα σύντομο βιογραφικό του

Αγαπητοί Συμπολίτες – Φίλες και φίλοι Ευχαριστώ θερμά όλους για τις ευχές σας. Το καθεστώς ΣΓΟΥΡΟΥ στην Περιφέρεια Αττικής τελικά ηττήθηκε. Ένα από τα διαχρονικά ισχυρότερα κάστρα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού νικήθηκε από την πολιτική της Αριστεράς. Αυτό όμως ήταν αδύνατο να συμβεί εάν δεν είχαμε την στήριξη δυνάμεων που βρίσκονται πολύ πέραν του δικού μας ιδεολογικού και πολιτικού μας χώρου. Έτσι θα πολιτευθούμε ως νέα Πλειοψηφία στην Περιφέρεια Αττικής. Θα απευθυνθούμε σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και θα τους ζητήσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Αττική, για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας, έχουμε όμως εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε αλλά και σε όσους δεν μας στήριξαν. Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ θα καταφέρουμε, ώστε όπως λέει ο ποιητής, ….. να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Επιτρέψτε μου να αφιερώσω την νίκη αυτή στον αξέχαστο φίλο και σύντροφο ΜΙΧΑΛΗ ΦΩΤΑΡΑ που πέθανε ξαφνικά, και δυστυχώς δεν είναι σήμερα ανάμεσα μας να χαρεί μαζί μας. Προχωράμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ με πείσμα, ενότητα, συνοχή και αυτοπεποίθηση να κάνουμε πράξη ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Η ΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ του Δημήτριου γεννήθηκε το 1954, κατάγεται από την Ελευσίνα όπου διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και είναι λογιστής. Στην μεταπολίτευση του 1974 εντάσσεται στην Αριστερά. Διατέλεσε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κ.Σ της ΚΝΕ και στέλεχος του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής μέχρι την δημιουργία του Συνασπισμού. Εντάσσεται στον Συνασπισμό και διατελεί γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Δυτικής Αττικής μέχρι το 2004. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής, όπου εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό ‘ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’ Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ