ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Στον… δρόμο οι μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι μαθητές πολλών τμημάτων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών, καθώς, πριν από μερικές ημέρες, τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο τους (!) στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων.

Μαθητές του σχολείου, δηλώσαν εγκλωβισμένοι, εξηγώντας πως κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έλαβαν καμία ενημέρωση ούτε από το υπουργείο ούτε από τη διεύθυνση του σχολείου, ώστε να αρχίσουν να ετοιμάζονται για αυτήν την αναγκαστική «μετακόμιση».

Τουναντίον μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, στις 14 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και μίλησαν με τη διευθύντρια του υπουργού, η οποία τους υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα. Φυσικά, ούτε το θέμα λύθηκε ούτε και έλαβαν κάποια πρόσθετη ενημέρωση τις ημέρες που ακολούθησαν.

Αντίθετα, το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διευθύντρια του σχολείου με το οποίο την καλεί να διαγράψει όλους τους μαθητές των αποκαλούμενων ολιγομελών τμημάτων εντός 24ώρου.

Παράλληλα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι, ακόμα κι αν κάποιος επιθυμούσε να εγγραφεί στο σχολείο αυτό, θα ήταν αδύνατον, καθώς ακόμη και το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα εκτός λειτουργίας. Έτσι ούτε ο πλήρης αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο εμφανίζεται σωστά ούτε και άλλοι μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στο εν λόγω ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Ο κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, μέλος του 15μελούς μιλώντας στην ιστοσελίδα zougla.gr ανέφερε πως οι μαθητές βρίσκονται μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και, πλέον, έχουν θέσει το σχολείο υπό κατάληψη, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους δώσει σημασία το αρμόδιο υπουργείο.

«Δυστυχώς, πολλοί μαθητές θα μείνουν απέξω λόγω του ότι τα τμήματα χαρακτηρίζονται ολιγομελή. Επικοινωνήσαμε με πολιτικά πρόσωπα και με το υπουργείο, το οποίο δυστυχώς δεν μας δέχεται τώρα. Το επόμενο βήμα είναι η πολιτική κατάληψη του σχολείου από το 15μελές. Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι διατεθειμένοι να δουν το θέμα και έστειλαν τελεσίγραφο τη Δευτέρα, στο οποίο λένε ότι μέχρι τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης θα πρέπει να έχουν διαγραφεί οι μαθητές. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Άλλοι είναι στο τρίτο έτος κι άλλοι στο τέταρτο. Είμαστε στον αέρα!» τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ