ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Στο Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν άγνωστα στοιχεία για την υπόθεση Novartis

Νέα στοιχεία «βρέθηκαν» στον Ασπρόπυργο

Έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Νίκο Μαναδιάκη, διενεργούν ήδη οι Εισαγγελείς διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, Εισαγγελία Διαφθοράς αξιολογώντας τα έως τώρα στοιχεία της υπόθεσης και ανασύροντας παλαιότερη φορολογική εκκρεμότητα του ερευνούν το συγκεκριμένο προσπαθούν να διαπιστώσουν αν εκτός από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που ήδη αντιμετωπίζει, ενδεχομένως προκύπτει και άλλη αξιόποινη πράξη σε βάρος του. Παράλληλα, ερευνάται εάν υπάρχουν στοιχεία για να θεμελιώσουν το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Από τα έως τώρα στοιχεία της δικογραφίας, ποινική εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση έκανε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικετερίνη Κελέση (Νοέμβριος 2017) η οποία στη συνέχεια κι ενώ μεσολάβησαν οι δυο καταθέσεις του Νίκου Μανιαδάκη με την κωδική ονομασία του Γιάννης Αναστασίου, η Κελέση ανακάλεσε τις αρχικές της καταγγελίες.

Νέα στοιχεία «βρέθηκαν» στον Ασπρόπυργο

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας τόσο σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη όσο και σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες στοιχείων στις οποίες μπορεί να στηριχθούν οι εισαγγελικές αρχές.

Πρώτον, οι υπόλοιποι προστατευόμενοι μάρτυρες, η αξιοπιστία των οποίων -όπως έλεγαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές- είναι μειωμένης αποδεικτικής αξίας, όπως προβλέπεται κι από την νομοθεσία

Δεύτερον, τα στοιχεία που έχουν κατασχεθεί έως τώρα από τη Novartis. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες οι εισαγγελικές αρχές μετά από πληροφορίες, κατέσχεσαν άγνωστα στοιχεία που υπήρχαν στους υπολογιστές της εταιρείας, δηλαδή το μπακ άπ (αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου των ηλεκτρονικών υπολογιστών) της εταιρείας τα οποία εντόπισαν σε άλλη εταιρεία που έχει έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής και ήταν συνεργαζόμενη με την Novartis, αλλά όχι στον τομέα του φαρμάκου (συμβουλευτική-τεχνική εταιρεία). Να σημειωθεί ότι επίμαχη εταιρεία του Ασπρόπυργου λειτουργεί νόμιμα.

Ο όγκος των στοιχείων που βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές είναι τεράστιος και ακόμα και αν υπήρχαν 100 εμπειρογνώμονες πάλι δε θα προλάβαιναν να τα είχαν αξιολογήσουν, ενώ η αποτύπωσή τους σε χαρτί (απομαγνητοφώνηση, μετάφραση, κ.λπ.) με βάση την ενημέρωση που είχαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα απαιτούσε 14 χρόνια.

Τρίτον. Οι Τραπεζικοί λογαριασμοί το άνοιγμα των οποίων έχει διαταχθεί εδώ και μήνες για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Το περιεχόμενο των τραπεζικών λογαριασμών επεξεργάζονται εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ άνοιγμα λογαριασμών έχει διαταχθεί και για συνεργάτες τους. Ακόμη, για ορισμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν υποβληθεί από εισαγγελικής πλευρά και αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Τα πολιτικά πρόσωπα

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τον έλεγχο για τα 10 πολιτικά πρόσωπα και όπως έλεγαν σήμερα εισαγγελικοί κύκλοι, υπάρχει η αντίληψη ότι εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πολιτικά πρόσωπα ,έχεις καλώς, να ασκηθούν διώξεις, αν όχι να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς μέχρι τώρα ερευνά την διετία 2010-2012, τότε δηλαδή που άρχισε η επανατιμολόγηση του φαρμάκου και μετά θα συνεχίσει για τα άλλα έτη.

Σε αντεπίθεση ο Νίκος Μανιαδάκης

Στην αντεπίθεση περνάει Νίκος Μανιαδάκης, τόσο για την σε βάρος του ποινική δίωξη όσο και για την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε.

Αναλυτικότερα, μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μανιαδάκης κατέθεσε ένσταση ακυρότητας σε βάρος της δίωξης που του ασκήθηκε, υποστηρίζοντας ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, και ότι δεν αρκεί μόνο η ασαφής χωρίς κανένα πραγματικό περιστατικό μαρτυρία του ετέρου προστατευόμενου μάρτυρα σε βάρος του.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου εσφαλμένα του αποδόθηκε, καθώς δεν είχε δημόσιο αξίωμα, αλλά απλά ήταν άτυπος σύμβουλος υπουργών.

Τέλος, ο Νίκος Μανιαδάκης στρέφεται και σε βάρος της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι αφού είναι άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος του ως εκ τούτου δεν μπορούσε η Εισαγγελία να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι αυτό της απαγόρευσης εξόδου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ