ΤΟΠΙΚΑ

Στο επόμενο 15νθήμερο οι αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη του Δήμου Φυλής

leoforeio oasa 1Την άμεση υλοποίηση βελτιωτικών τροποποιήσεων της αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο Φυλής, μέχρι και την ολοκλήρωση του γενικού σχεδιασμού, βάσει προτάσεων της Δημοτικής Αρχής και κοινωνικών φορέων του Δήμου στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Φυλής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Φυλής, εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ και μαζικών φορέων και Δήμου αλλά και Δημότες. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ υπογράμμισαν ότι θα εξετάσουν και θα μελετήσουν το αίτημα του Δήμου για μεταφορά του Συγκοινωνιακού Κορμού από τα Άνω Λιόσια στον χώρο του Προαστιακού Σταθμού, καθώς και τα υπόλοιπα αιτήματα που διετύπωσαν οι αιρετοί και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΑ, Δημήτρης Αποστολίδης, συνοδευόμενος από τον Μηχανικό – Συγκοινωνιολόγο, Γιώργο Ποριάζη και το στέλεχος του Τμήματος Υλικού Θέσης, Χαράλαμπο Αμοιρίδη, επισήμανε ότι μετά και την τελευταία αυτή διαβούλευση, ο ΟΑΣΑ θα ολοκληρώσει τον γενικό σχεδιασμό της αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο και θα αποστείλει, εντός του επόμενου 15νθημέρου, τις θέσεις του στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να συμφωνηθούν και να υλοποιηθούν.

Βασική προτεραιότητα να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα αξιόπιστο ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων και την ώρα διέλευσης.

Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα που να είναι ρεαλιστικά υλοποιήσιμο, να καλύπτει το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων και να είναι αξιόπιστο ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων και την ώρα διέλευσης. Εν τω μεταξύ, άμεσα, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολίδης, ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε ορισμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο των προτάσεων της δημόσιας διαβούλευσης που έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, στη Γραμμή 723 (Χασιάς) το δρομολόγιο θα εκτελείται ανά 20 λεπτά και δεν θα διέρχεται από το Αμαξοστάσιο, ενώ θα διατηρηθούν οι Γραμμές 735 (Ζεφύρι), 709 και 749 (κυκλικές γραμμές Δροσούπολης και Οικ. Γεννηματά). Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αργύρης Αργυρόπουλος, μετέφερε το αίτημα του Δημάρχου Χρήστου Παππού, να μεταφερθεί ο Κορμός από τα Άνω Λιόσια στον Προαστιακό Σταθμό και να γίνει μελέτη από τον ΟΑΣΑ σχετικά με τα οφέλη από τη μεταφορά, ώστε να διαπιστωθεί ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες, πριν ο Δήμος ξεκινήσει το έργο της διαμόρφωσης του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ