ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα ρέματα «Σούρες» και «Αγ. Αικατερίνη»

Την Πέμπτη η λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο των έργων

Η οριστική λύση για τον χείμαρρο Αγ. Αικατερίνης και το ρέμα Σούρες Θριασίου που συζητείται από το 2014 και στο μεταξύ φτάσαμε στο 2018 με θύματα 24 ζωές στη Μάνδρα, θα βρεθεί και πάλι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη, 29-03-2018 και ώρα 15:30 θα συζητηθεί η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «ΕΚΤΡΟΠΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΣΟΥΡΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ» .
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, για το έργο με τίτλο: «Αντικατάσταση χλοοταπήτων και λοιπές εργασίες σε επτά (7) γήπεδα 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 470.928,29 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μεγαρέων και της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές (Κτ.Υπ.) Α.Ε.” για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΠΑΡΚΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ “ΜΕΛΙ” ΜΕΓΑΡΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «6ΘΕΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 2.950.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης», συνολικού προϋπολογισμού 3.047.080,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
5. Λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «ΕΚΤΡΟΠΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΣΟΥΡΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ» και υπαγωγή στις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 7Α του Ν.2882/2001. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος.)
6. Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε έργο, με τίτλο: ” Ανθεκτική προσαρμογή των Μεσογειακών Πόλεων και Περιφερειών στην κλιματική αλλαγή ” (“Resilient based climate change adaptation in Mediterranean cities and regions”), στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την πρόληψη στην πολιτική προστασία και τη θαλάσσια ρύπανση – DG-ECHO “Call for proposals on Prevention and Preparedness projects” – UCPM-2018-PP-PREV-AG: Prevention in civil protection and marine pollution. (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)
7. Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Incubed (Μετατρέποντας τον μειονεκτικό σε δημιουργικό χώρο: Επωάζοντας την καινοτομία για την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργίας)», στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions (UIA). (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)
8. Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο«Intech4floods: καινοτόμες τεχνολογίες για την ασφάλεια από τον κίνδυνο των πλημμυρών», στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions (UIA). (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ