ΕΛΛΑΔΑ

Στο «σκαμνί» όσοι παρανομούν στην Αυτοδιοίκηση

Βαρύς θα πρέπει να είναι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για όσους παρανομούν στη Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Με αφορμή δημοσιεύματα για τα αποτελέσματα πορίσματος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή, που αφορούν ποικίλες παρανομίες, ο κ. Δανιηλίδης , καλεί τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας , να προβούν στη διενέργεια ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου για κάθε σχετική καταγγελία . «Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εάν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για την όποια παράνομη και παράτυπη διαδικασία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κινηθούν αμέσως όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες ελέγχου και παραπομπής στη Δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης και πρόσθεσε: « Οφείλουμε να είμαστε κατηγορηματικά αμείλικτοι απέναντι σε κάθε σαθρό φαινόμενο που θίγει την Αυτοδιοίκηση και εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».

Ωστόσο εκφράζει τη βεβαιότητά του , ότι « πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα και ελάχιστες εξαιρέσεις. Περιορισμένα φαινόμενα και νοοτροπίες, τα οποία σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα, αφού, μεταξύ άλλων, θίγουν βαθιά την αξιοπιστία, το ρόλο και το έργο του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Κι αυτό « γιατί στιγματίζουν τους χιλιάδες ευσυνείδητους αιρετούς και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην παραμεθόριο, στην ορεινή, στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και τα αστικά κέντρα, πασχίζουν να κρατήσουν αλώβητη την κοινωνική συνοχή λειτουργώντας πάνω από 4.640 δομές κοινωνικής πολιτικής σε υψηλό επίπεδο για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας, και κυρίως όσων πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Πασχίζουν με τις δικές τους δυνάμεις να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές και παραγωγικές προσπάθειες που θα βγάλουν τη χώρα μας και τις οικογένειες των

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ