ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Συνήγορο Καταναλωτή οφειλέτες της ΔΕΗ – Απειλές και για χρέος 169 ευρώ

Σε καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προχωρούν καταναλωτές, οφειλέτες της ΔΕΗ καθώς τα προσωπικά τους δεδομένα βρέθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους σε δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές Εταιρείες

Οι εισπρακτικές εταιρείες παραβιάζουν τον πρόσφατο GDPR νόμο ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων η ΔΕΗ απειλεί με δικαστήρια και διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που ανήκουν στο ΚΟΤ και στο ΚΕΑ. Η ΔΕΗ προσπαθεί αν μαζέψει τις όφειλες που σύμφωνα με την αντιπολίτευση ξεπερνούν τα 3 δισ.€ , χρέη που αύξησε η ίδια στηρίζοντας ο κίνημα «δεν πληρώνω»

Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις και μαρτυρίες οφειλετών που για ευνόητους λόγους δεν  αναφέρουμε τα στοιχεία τους:

Περίπτωση 1

Χρέος:169ευρώ!!!
Τηλεφωνική κλήση από δικηγορικό αλλιώς θα κόψουν το ρεύμα

Περίπτωση 2

Χρέος: 697 ευρώ.Δικαιούχος ΚΟΤ
Όχληση από δικηγορικό γραφείο εξαδέλφου υπουργού

Περίπτωση 3

«Τον Ιούλιο μου ήρθε ένας λογαριασμός 1.700 ευρώ Έναντι…και τη Δευτέρα μου ήρθε ένας 1850 που έγραφε έκτακτος…με ειδοποίηση διακοπής ρεύματος και στο καπάκι ένα χαρτί από τη ΔΕΗ για ρύθμιση οφειλών εντός 15 ημερών αλλιώς διακοπή ηλεκτροδότησης κλπ…… Με όνομα Α.Δ δικηγόρος ΔΕΗ!!!

Μόνο σειρήνες που δεν έβαλαν να χτυπάνε !!»

Την ίδια ώρα σοβαρές καταγγελίες καταναλωτών έρχονται στην δημοσιότητα . Η ΔΕΗ συνεχίζει να ανέχεται την παρακράτηση των χρημάτων που καταθέτουν μέσω των ΕΛΤΑ για την εξόφληση λογαριασμών . Οι πελάτες της ΔΕΗ ενώ ζητούν στο πενταψήφιο 11770 να δοθεί αυτόματα λύση , τους οδηγούν σε υποκαταστήματα με πέντε και έξη ώρες αναμονής για να εξυπηρετηθούν

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ