ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι νέα παράταση στις δηλώσεις

Μερικές ημέρες μένουν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μέχρι στιγμής παραμένουν σε εκκρεμότητα πάνω από 600.000 δηλώσεις.

Οι λογιστές πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών, να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία μέχρι τα τέλη Ιουλίου (σ.σ. ήδη έχει δοθεί παράταση μέχρι 26 Ιουλίου), λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί υποβλήθηκαν μόλις 5,5 εκατ. δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι έως και την Πέμπτη, που λήγει η προθεσμία, θα πρέπει υποβληθούν όσες φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν.

Έτσι, ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι «αντοχές» Taxis στις μαζικές επισκέψεις θα κρίνει το αν θα δοθεί μια ακόμη ολιγοήμερη παράταση για να κλείσει η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά «δοκίμασε» τις αντοχές των φορολογουμένων αλλά και των λογιστών. Το σημαντικό πρόβλημα στην λειτουργία του.

Οι φοροτεχνικοί διαμαρτύρονταν έντονα για το αλαλούμ με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους φορολογούμενους οι οποίοι δήλωναν ότι φιλοξενούνται από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.
Επίσης, ο ΕΦΚΑ καθυστέρησε αρκετά να αναρτήσει τις βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών ενώ δεν είχε ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών όταν υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο.
Ακόμη ένα πρόβλημα στις φετινές δηλώσεις ήταν η καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ