ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Στο Υπουργείο Εθν. Άμυνας τη Δευτέρα ο Νικ. Μελετίου για το επίμαχο “hot spot”

Δεκαμελής αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των φορέων της πόλης στη συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα

Για το πρωί της Δευτέρας, 30 Μαΐου 2016, στις 11:00, ορίστηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νικόλαου Μελετίου, επικεφαλής δεκαμελούς αντιπροσωπείας του Ασπρόπυργου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον πρόβλημα που προέκυψε, για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας του σχεδιασμού, για δημιουργία “hot spot”, Μεταναστών και Προσφύγων, σε έκταση που βρίσκεται στην Λεωφόρο Ειρήνης  (πρώην ΝΑΤΟ), και φιλοξενεί τους λυόμενους οικίσκους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στέγασης Πολιτών εξαιτίας έκτακτων αναγκών και θεομηνιών.

Στο μεταξύ, για δεύτερη μέρα, συνεχίστηκε ο αποκλεισμός του χώρου, που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ασπρόπυργου, με καθολική συμμετοχή των Πολιτών της περιοχής, και όλης της πόλης. Επίσης, μηνύματα συμπαράστασης και επιδοκιμασίας, τόσο του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και της ολοκληρωμένης τοποθέτησης του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, αποστέλλουν -ο ένας  μετά τον άλλο- οι συλλογικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, υπογραμμίζοντας την ταύτισή τους με τα ακλόνητα επιχειρήματα και τη στάση που διαμόρφωσε σύμπασα η πόλη του Ασπρόπυργου, για ένα ζήτημα που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία του πιο σημαντικού κόμβου Βιομηχανίας Ενέργειας , Διαμετακομιστικού Εμπορίου της Χώρας.

Μιλώντας, σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., για την επικείμενη συνάντηση με τον αρμόδιο, αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου, ανέφερε- μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Μεταβαίνουμε, τη Δευτέρα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βέβαιοι ότι, ο κ. Υπουργός θα κατανοήσει ότι, η αρχική επιλογή, για “hot spot” Μεταναστών και Προσφύγων στην «καρδιά» του Ασπρόπυργου, πρέπει να αναθεωρηθεί.

Διότι, αντιστρατεύεται όλες εκείνες τις συνθήκες ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας της σημαντικότερης οικονομικής ζώνης της Χώρας. Επιπλέον, βρίσκεται στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης  περιοχής, στην πιο ζωτικής σημασίας εμπορική οδό της Αττικής, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρήσεις (Logistics) Διαμετακομιστικού Εμπορίου, βαριές βιομηχανίες, εμπορικές μονάδες, και το Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε.. Το γεγονός ότι, δεν υπάρχει ο παραμικρός αντίλογος, στο σύνολο του κειμένου ψηφίσματος που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, είναι ενδεικτικό της ορθότητας όσων γνωστοποιήσαμε. Δεν αντιδικούμε με τον Υπουργό ούτε αμφισβητούμε την οξύτητα του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Χώρα. Ωστόσο, απαιτούμε να γίνει αντιληπτό ότι, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, απειλεί να διαμορφώσει μια «νέα Ειδομένη», στο Κέντρο του πιο σημαντικού κόμβου, για την εθνική οικονομία. Επιπλέον, ανακύπτει κι ένα σοβαρότατο ζήτημα, που αφορά στην αναλογική συμμετοχή των Δήμων της Ελλάδας, στο συγκεκριμένο, μείζον θέμα. Δεν μπορεί ο Ασπρόπυργος που έχει ήδη στα όριά του το “hot spot” του   Σκαραμαγκά, να καλείται να θυσιάσει τη μοναδική αισιόδοξη προοπτική, για την πολυπόθητη ανάπτυξη, στο βωμό μιας «λογικής» που έσπρωξε στον τόπο μας, σε οχλούσες δραστηριότητες και προβλήματα.

Από το μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής, τα Διυλιστήρια, τις αποθήκες και τους αγωγούς καυσίμων, τις χημικές και τις βιομηχανίες υγραερίων, τα δύο Χαλυβουργεία, τις τσιμεντοβιομηχανίες, το Διυλιστήριο Υδάτων της ΕΥΔΑΠ, τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (σκραπ), στις αποθήκες καυσίμων του Στρατού, και πολλών άλλων ομοειδών δραστηριοτήτων και να καλείται τώρα, να βάλει στο Κέντρο όλων αυτών και ένα “hot spot”!

Εμείς, μέχρι να αρθεί η απαράδεκτη απόφαση, παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση κι ευχαριστούμε δημόσια όλους τους φορείς του επιχειρείν, τους συλλογικούς φορείς του Ασπρόπυργου και της Αττικής, για τις δηλώσεις αποδοχής και επιδοκιμασίας των επιχειρημάτων μας, και την ενεργή συμπαράστασή τους, στην προσπάθειά μας, να αποτραπεί ένα ολέθριο λάθος για την εθνική οικονομία, και την ασφάλεια του τόπου και της Αττικής».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ