ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση αύριο για το ασφαλιστικό στο Δημαρχείο Αχαρνών

dimarxeio axarnwnΣε μαζική συμμετοχή καλεί ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών τους επαγγελματίες της περιοχής, στη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό,την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο.

Δελτίο τύπου:

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Συνδέλφισσες-οι,
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ετοιμάζεται να σαρώσει ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση μετά τις μεγάλες αντιλαϊκές ανατροπές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν εφαρμόζοντας τα δύο πρώτα μνημόνια.
Είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής που τσακίζει άγρια εμάς τους αυτοαπασχολούμενους. Ήδη με την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί χιλιάδες από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια χρέη σε ταμείο, τράπεζες, προμηθευτές. Νέες βαθιές πληγές θα προστεθούν στην ήδη αδιέξοδη οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας αφού η κοινωνική ασφάλιση θα γίνει πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.
Αν εφαρμοστεί το νέο σχέδιο η φτώχεια και η εξαθλίωση μας θα μεγαλώσει.
Να μην τους το επιτρέψουμε! Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Το έδειξαν στις 4 Φλεβάρη οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένοι από κόσμο κεντρικοί δρόμοι. Φάνηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό.
Η πρόσφατη γενική απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού, τη συμμαχία μας με τους εργαζομένους, φτωχούς και μεσαίους αγρότες τις γυναίκες και την νεολαία. Που πρέπει να συγκροτηθεί ενάντια σε όσους πλουτίζουν σε βάρος μας, τα μονοπώλια, τη μεγαλοεργοδοσία, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.
Η κυβερνητική πρόταση δεν διορθώνεται, δεν τροποποιείται!
Γι’ αυτό δεν πρέπει να πέσουμε στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού. Από το οποίο δήθεν δεν θα θιχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και θα εξασφαλιστεί να παίρνουν σύνταξη τα παιδιά μας. Από το νέο τρόπο υπολογισμού παλιών και νέων συντάξεων, οι συντάξεις θα γίνουν βοηθήματα. Η νέα γενιά των 400 ευρώ και οι άνεργοι αν θα πάρουν σύνταξη, θα είναι μετά τα 67. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται, το ΕΚΑΣ που έπαιρναν να κόβεται σταδιακά από φέτος μέχρι το 2019. Οι αναπηρικές συντάξεις μειώνονται δραματικά. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις τους!!! Επίσης τα ταμεία δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν βιώσιμα αφού τα αποθεματικά τους που φαγώθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο με το νέο νόμο σταματάει κάθε διεκδίκησή τους.
Η ανεργία θα συνεχίσει να είναι υψηλή. Οι μισθοί θα είναι χαρτζιλίκι των 350 έως 400 ευρώ. Η εισφοροδιαφυγή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Η ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 30%.
Απαιτούμε:
• Να παρθεί πίσω το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα. Αν η κυβέρνηση παρά τη γενική κατακραυγή το φέρει για ψήφιση στη βουλή απαντάμε με νέα 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία.

Για την Λαϊκή Επιτροπή
Σ.Ε.Β.Α.
Παράρτημα Οικοδόμων
Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών
Σύλλογος Εκπαιδευτικών << Σωκράτης >>
Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου – ΟΓΕ
Επιτροπή Ανέργων Μενιδίου
Προετοιμαζόμαστε για κινητοποίηση στις 2/3 στο Τοπικό γραφείο ΟΑΕΕ ( Ιλίου ) μαζί με τους όμορους δήμους συλλόγους Ε.Β.Ε.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ