ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Ασπροπύργου για την απαγόρεση διέλευσης Φορτηγών

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου καλεί με ανακοίνωσή του τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης, να συγκεντρωθούν την Τρίτη, 5 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στον κόμβο Ασπροπύργου.

Θυμίζουμε εδώ πως η τοποθέτηση πινακίδων (περισσότερα εδώ) απορρέει από τον σχετικό νόμο του υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος απαγορεύει τη διέλευση φορτηγών από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Το υπουργείο Μεταφορών προτάσσει την οδική ασφάλεια, ενώ, από την πλευρά τους, οι οδικοί μεταφορείς χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «αντισυνταγματικό» και «μη εφαρμόσιμο».

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο κος Μελετίου ανέφερε:

«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ποιοι είναι οι δρόμοι στους οποίους θα επιτρέπεται μόνο με άδεια η διέλευση των φορτηγών, εξέφρασαν την αντίθεση τους, με σχετική απόφαση την οποία κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι λόγοι για την έκδοση αυτής της απόφασης ήταν οι ακόλουθοι.

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως το μέτρο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
  2. Δεν είναι ικανοποιητικές οι λύσεις που έχουν δοθεί για την αδειοδότηση διελεύσεων και φαίνεται πως δεν έχουν λυθεί μια σειρά από θέματα.
  3. Για να λειτουργήσει το όλο σύστημα είναι απαραίτητη η κατασκευή του κόμβου Σκαραμαγκά. Με το ανωτέρω σκεπτικό, προτείναμε στις σχετικές συσκέψεις την αναστολή του μέτρου μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.»

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε εφαρμογή της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους παραγωγικούς φορείς, αφού ο Υπουργός δεν έδωσε τη ζητούμενη παράταση, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση διέλευσης φορτηγών άνω των 3.5 τόνων στον Ασπρόπυργο, έως ότου κατασκευαστούν τα έργα υποδομής που ζητάει ο Δήμος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ