ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση σήμερα στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

vouli 8Tη Βουλή θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ, στην Ολομέλεια του Σώματος, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αναμένεται να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν στο αν συμφωνούν ή όχι με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις. Επίσης θα κληθούν να απαντήσουν στο αν ο πρωθυπουργός καλώς έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ζητήματα όπως της Siemens ή του κατοχικού δανείου. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί αύριο σε ένα συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Στο μεταξύ, ομόφωνα ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο, στη χθεσινή συνεδρίασή του, τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα. Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι κοστολογημένες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε, η θετική συνεισφορά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πακέτο Γιούνκερ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με μια γενική ενημέρωση για τον ΟΛΠ και το νομοσχέδιο για τις Φυλακές Τύπου Γ, που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της εβδομάδος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ