ΕΛΛΑΔΑ

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

steΣτην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή 13 φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει – ανά διετία, όπως είχε υποχρέωση από το νόμο 1249/1982- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος των 13 τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι δεν μπορεί η Πολιτεία να φορολογεί υπέρμετρα τους πολίτες. Παράλληλα, ανάφερε ότι η παράλειψη της Κυβέρνησης (παράλειψη νόμιμης ενέργειας όπως λέγεται) να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ