ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Συμβουλές της Ολυμπίας Οδού για ασφαλείς μετακινήσεις και ειδικά στο τμήμα Ελευσίνας – Πάτρας

Μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τις μετακινήσεις να πολλαπλασιάζονται σε αστικό, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Και βέβαια, αυτό που προέχει, είναι η ασφάλεια στις μετακινήσεις, να ταξιδέψουν όλοι στους προορισμούς που επιθυμούν και να επιστρέψουν ασφαλείς.

Εν όψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχουν και φέτος οι αυτοκινητόδρομοι και ειδικά το τμήμα Ελευσίνα – Πάτρα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες για τη μετακίνησή μας:

Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι:

Καύσιμα: Έχουμε αρκετά καύσιμα; Ξέρουμε που θα ανεφοδιαστούμε αν χρειαστεί;

Λάδια: Ελέγξαμε τη στάθμη λαδιού;

Νερό/ αντιψυκτικό: Είναι γεμάτα το ψυγείο και το δοχείο νερού των υαλοκαθαριστήρων;

Ηλεκτρικά: Λειτουργούν τα φώτα και τα φλας;

Ελαστικά: Ελέγξαμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών;

Αλυσίδες: Έχουμε μαζί μας για την περίπτωση κακοκαιρίας; Ξέρουμε να τις τοποθετούμε;

Ενημερωνόμαστε

Συμβουλευόμαστε στην αρχική σελίδα του www.olympiaodos.gr πληροφορίες για τον καιρό σε έξι προορισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και την πρόβλεψη κυκλοφορίας για τις επόμενες τρεις μέρες. Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου.

Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Ταξιδεύουμε με Ασφάλεια

Αν «σέρνουμε» τρέιλερ, πριν ξεκινήσουμε ελέγχουμε την κατάστασή του, ειδικά, αν ήταν σε ακινησία μεγάλο διάστημα. Αν μεταφέρουμε ποδήλατα ή άλλα φορτία στην οροφή, βεβαιωνόμαστε ότι είναι καλά ασφαλισμένα. Οδηγούμε ξεκούραστοι, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε 2 ώρες. Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης! Η καλή οργάνωση του ταξιδιού μας βοηθάει να αποφύγουμε τους περισσότερους περισπασμούς. Τρώμε, καπνίζουμε ή τηλεφωνούμε προτού ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, εκτός κι αν έχουμε σύστημα ανοικτής ακρόασης.

Εάν είναι απολύτως απαραίτητο να απαντήσουμε στο τηλέφωνο, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Κάθε περίπου 10-12χλμ. υπάρχει ένας τέτοιος χώρος.

Προσαρμόζουμε την οδήγησή μας στις επικρατούσες συνθήκες

Τα περισσότερα θέματα που μπορεί να μας συμβούν, όταν οδηγούμε, είτε σε αυτοκινητόδρομο, είτε στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, μπορούν να αντιμετωπιστούν ακολουθώντας έναν απλό κανόνα: Προσαρμόζοντας την οδήγησή μας στις συνθήκες που επικρατούν κάθε στιγμή. Οδηγούμε διαφορετικά στο χιόνι και στον παγετό, υπό βροχή ή σε συνθήκες αυξημένης κίνησης.

Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των περιόδων αιχμής, μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο. Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών σας, η Ολυμπία Οδός δημιούργησε την Υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας σε σημεία του αυτοκινητόδρομου που παραδοσιακά συγκεντρώνουν μεγάλο φόρτο στις μαζικές εξόδους των εκδρομέων (Ελευσίνα και Ισθμός).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του www.olympiaodos.gr και μέσω αυτής μπορούμε: 
1. Να βλέπουμε την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις μέρες (72 ώρες), μετακινώντας απλώς τη γκρι μπάρα κάτω από το διάγραμμα.
2. Να βλέπουμε την τρέχουσα κυκλοφορία στα ίδια σημεία κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15’ της ώρας αποτυπώνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ