ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Συμπληρωματικός ψεκασμός για τα κουνούπια στην Ψάθα

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός ακμαιοκτονίας, στην περιοχή της Ψάθας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, από τις 23:00 έως τις 2:00, κατά μήκος του οικισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, αυτή η ενέργεια «είναι έκτακτη και γίνεται για λόγους πρόληψης, συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί».

Επιπλέον, ενημερώνει ότι η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εάν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

– Τις ώρες του ψεκασμού και μία ώρα μετά πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία των πολιτών, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

– Το ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουν κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στον δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα.

– Παραμονή στο σπίτι όσο διαρκεί ο ψεκασμός (ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα υγείας) με κλειστά κλιματιστικά.

Διαφήμιση

– Να μην υπάρχουν έξω απλωμένα ρουχα, παιχνίδια, τρόφιμα, ζώα και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση έκθεσης στα πυρεθροειδή μπορεί, ενδεχομένως, να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό ή να τηλεφωνήσουν στα τηλ. 210 7793777, 210 5212054 και 210 5212000.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!