ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Συνάντηση Διοίκησης του ΟΑΣΑ – Δημάρχου Ελευσίνας για βελτίωση των ΜΜΜ

Με αφορμή την κατάργηση της γραμμής Α16

Τα θέματα που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Ελευσίνας  από τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε η Διοίκηση του ΟΑΣΑ  με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Ταξιάρχη Φαρμάκη.

Από την πλευρά της Διοίκησης του ΟΑΣΑ επισημάνθηκε ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις των δρομολογίων που έγιναν αποσκοπούν στη βελτίωση της αξιοπιστίας εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία τροφοδοτικών γραμμών σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς με ικανοποιητικές συχνότητες μεταξύ των διαφορετικών μέσων. Με τις παρεμβάσεις αυτές ο συνολικός χρόνος μετακίνησης των κατοίκων της Ελευσίνας προς και από το Κέντρο της Αθήνας, με τη χρήση της νέας γραμμής 876 και της γραμμής 3 μετρό είναι μικρότερος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο μετακίνησης, είτε μέσω της γραμμής Α16, είτε μέσω της προηγούμενης μορφής της γραμμής 876.

Κατά τη συνάντηση, η Διοίκηση του ΟΑΣΑ, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με θετική διάθεση όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου Ελευσίνας που θα του αποσταλούν, δρομολογώντας λύσεις που θα βελτιώνουν το συγκοινωνιακό έργο και θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για καλύτερη μετακίνηση. Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχιστεί και με νέα συνάντηση που θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, δημόσια τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλας:

Η ομαδα των φορέων και των πολιτων που συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ με αφορμή την κατάργηση της Λεωφορειακης γραμμής Α16. είχε προετοιμαστεί συζητώντας κατα το προηγουμενο διάστημα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα,πληροφορίες, προτεραιότητες και δεδομένα.; Ολα τα παραπάνω οδήγησαν σε μια ουσιαστική συζητηση για την ανάγκη αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών στην πολη μας. Η συνάντηση ανοιξε τη συζήτηση.; Ακομη και σήμερα ως δημοτική αρχη επικοινώνησαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΑ για διευκρινίσεις και εξηγήσεις.
Κρίσιμες θα ειναι και οι επόμενες συναντήσεις γιατι πρόθεση του Δημου ειναι να εξαντλήσει το θεμα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας.
Στο τέλος της συζήτησης, στο τέλος της κοινής προσπάθειας το επίπεδο των αστικών στην πολη μας θα ειναι καλύτερο απο οτι ηταν στην πρωτη μας συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ. Αυτη η νίκη για την οποία αγωνιζομαστε και μπορουμε να πετύχουμε θα πιστωθεί στην πολη και τους κατοικους της.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ