ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Συνάντηση Κουρουμπλή με εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας

Το θέμα της χρηματοδότησης για την επισκευή της πλωτής δεξαμενής 120.000 τόνων, αλλά και τη δυνατότητα των ναυπηγείων να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, έθεσαν οι σήμερα εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη επισκέφθηκε σήμερα τα ναυπηγεία και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους αλλά και τον πρόεδρο του σωματείου, Ηρακλή Κουτούλα.

Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι, η επισκευή της πλωτής δεξαμενής στα ναυπηγεία Ελευσίνας -της μεγαλύτερης εν ενεργεία στην Ελλάδα- που είχε βυθιστεί το 2011, αν χρηματοδοτηθεί από την Alpha Bank στην οποία ανήκει, θα μπορούσε, σύμφωνα με υπολογισμούς της διοίκησης και των εργαζομένων, να φέρει ναυπηγικές εργασίες σε ετήσια βάση 12 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της χρηματοδότησής της για την επισκευή που θα φθάσει περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να εξοφληθεί άμεσα σε ένα χρόνο.

Στο ναυπηγείο Ελευσίνας εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 600 εργαζόμενοι και πρόσφατα επισκευάστηκε ένα κότερο από τα ναυπηγεία του Κατάρ, ενώ οι επιπλέον δύο δεξαμενές είναι γεμάτες.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων υπέγραψαν συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας για αύξηση του τιμήματος αποπεράτωσης των δύο πυραυλακάτων.

Η συμφωνία αυτή περιλάμβανε τη δέσμευση ότι στους εργαζόμενους θα καταβάλλεται το 70% του μισθού τους για 29 μήνες με στόχο να αποπερατωθούν οι εργασίες στα δύο πολεμικά σκάφη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ