ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κώστα Σημίτη με Φώφη Γεννηματά

Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όμως δεν έγιναν δηλώσεις ούτε από τον πρώην πρωθυπουργό ούτε από την κ. Γεννηματά.

«Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και παρέπεμψε στο αναλυτικό άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής για τη σκανδαλολογία.

Ο κ. Σημίτης, κατά την είσοδο της κ. Γεννηματά στο γραφείο του, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ είπε: «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα».

«Τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκλογική επιτυχία της παράταξης», σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, σε άτυπη ενημέρωση που υπήρξε από το Κίνημα Αλλαγής τονίζεται πως «όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ’89» με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν. Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση».

Το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε  σχέδιο συκοφαντίας και σπίλωσης εις βάρος του από την κυβέρνηση και ότι «σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε».

Επίσης, στρέφεται ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι έχει υιοθετήσει το δόγμα Πολάκη. «Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά τους σχέδια. Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές του Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς τη Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της. Δεν διστάζει να διαλύσει το παν, μήπως και διασώσει κάποιο εκλογικό ποσοστό επιβίωσης. Ο αποτυχημένος σε όλα πρωθυπουργός, τελειώνει την παράστασή του, επιχειρώντας να κάψει και τους θεσμούς, όπως έκαψε την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και τις ζωές των ελλήνων πολιτών».

Όπως επισημαίνει το «να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική».

Κάνει λόγοι ευθέως για «ορατό παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή. Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ του διαδικτύου, αναλαμβάνουν τη διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οδηγός της δράσης του συστήματος των υπογείων είναι το «δόγμα Γκαίμπελς». Ο Γκαίμπελς, πνευματικός πατέρας αυτών των μεθόδων, είχε επισημάνει ότι «το μέγεθος του ψέματος δημιουργεί ένα σπέρμα αλήθειας». Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι απλό: «Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος, κάτι θα μείνει»».

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλα στη διακυβέρνησή του και η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς.

«Όπως επείγονται να συγκαλύψουν μια αλυσίδα από υποθέσεις, που οφείλουν να απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη και αφορούν στη διακυβέρνηση και την ευθύνη του κ. Τσίπρα», σημειώνει και διατυπώνει ερωτήματα:

«Που ήταν ο Πρωθυπουργός;

* στο σκάνδαλο με τα «βοσκοτόπια» και τη σκανδαλώδη κατάτμηση της εργολαβίας της «Ολυμπίας Οδού»

* στο σκάνδαλο του Θριάσιου Πεδίου

* στην αμαρτωλή σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος» (ακολουθούν το δρόμο που άνοιξε η ΝΔ στο παρελθόν)

* στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

* στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

* στις δεκάδες διατάξεις σε νομοσχέδια και τροπολογίες για χαριστικές πράξεις απέναντι σε επιχειρηματίες

* στην υπόθεση του υπουργείου ‘Αμυνας για τα όπλα στον Περσικό, τις ομολογημένες σχέσεις με τους μεσάζοντες

* Στην επιμονή να μην ανοίγει το φάκελο των πραγματικών ευθυνών για την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ 2004 – 2009 που έφερε την κρίση και, βεβαίως, την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015-2018 που την εξακόντισε στα ύψη. Περίοδοι κατά τις οποίες δεκάδες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου κυριολεκτικά βοούν».

Αντιστρέφοντας τα πυρά το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τις βαρύτατες καταγγελίες από υπουργούς, ότι η Κυβέρνηση χτηματίζεται από τον κ. Σόρος, που ακούστηκαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Στρέφεται ακόμη κι εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ αναφέροντας ότι «οι μάσκες έπεσαν οριστικά και για τον κ. Μητσοτάκη και για τη ΝΔ. Παρακολουθούν αμήχανοι, αν όχι ικανοποιημένοι, να εξελίσσεται το πολιτικό σχέδιο της σκανδαλολογίας του κ. Τσίπρα πιστεύοντας από τη μεριά τους ότι θα προσκομίσουν εκλογικά οφέλη. Εξ’ άλλου δεν ξεχνάμε ότι αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου εγχειρήματος κατά της δημοκρατικής παράταξης. Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τις επιλεκτικές σχέσεις του «νεο- καραμανλισμού» και τη σύμπραξή του με τα κυβερνητικά σχέδια. Και γι’ αυτούς η ιστορία φαίνεται ότι δεν έχει διδάγματα».

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι υπερασπίζεται «αποφασιστικά και αδιάλλακτα την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της δημοκρατικής παράταξης, που έδωσαν τα πάντα για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες. Και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Για αυτή την προσφορά στην πατρίδα των εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών της παράταξης αναλογεί μόνον τιμή και περηφάνια. Κανείς δεν θα ρίξει, ατιμώρητα, στα σκυλιά της συκοφαντίας την προσφορά μιας ιστορικής παράταξης».

Στην άτυπη ενημέρωσή του το Κίνημα Αλλαγής, αφού παραθέτει και υπενθυμίζει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει: «Οι Έλληνες πολίτες έχουν όμως επίγνωση ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας στη χώρα. Η προσπάθεια να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ευρώ, του Ελσίνκι, των μεγάλων έργων, θα γίνει μπούμερανγκ. Όπως απέτυχαν να αμαυρώσουν τη δεκαετία του ‘80, το ίδιο θα αποτύχουν για όλες τις περιόδους διακυβέρνησης και προσφοράς του ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Το σχέδιο να πλήξουν, να σπιλώσουν και να διαλύσουν τη δημοκρατική παράταξη δεν θα περάσει. Το σχέδιο τους να διαλύσουν τη χώρα, το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν θα περάσει. Τη Δημοκρατική Παράταξη θα τη βρουν ξανά μπροστά τους. Τον Ελληνικό Λαό θα βρουν ξανά μπροστά τους».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ