ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για την αντιμετώπιση διαρροής μαζουτ στον Ασπρόπυργο

Φωτο Αρχείου
Φωτο Αρχείου

Ένα ακόμα επεισόδιο ρύπανσης, αυτή τη φορά από διαρροή μαζούτ, «χτυπάει καμπανάκι» για άμεση ανάγκη βελτίωσης του σχεδιασμού και της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, για την αντιμετώπιση έκτακτων επικίνδυνων συμβάντων, στη Δυτική Αττική, όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ενημερωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, από ανενεργό ασβεστάδικο στην περιοχή Ζαβερδέλα Ασπροπύργου την Τρίτη το βράδυ στις 10.30, σημειώθηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας μαζούτ από τις δεξαμενές του κτιρίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άγνωστοι αφαίρεσαν τη βάνα της δεξαμενής και διέρρευσε το μαζούτ. Παρόμοιες επεισόδια , όπως μας εξηγούν, συμβαίνουν συχνά στην περιοχή, για να πουληθούν ως παλιοσίδερα τα κλοπιμαία. «Η πυροσβεστική έφτασε αμέσως στον τόπο του ατυχήματος και επιδιώξαμε να σταματήσουμε τη ροή του μαζούτ που κατευθύνονταν σαν ρυάκι στον περιφερειακό δρόμο των ΕΛΠΕ, εξηγεί ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχος κ. Γεώργιος Δελογιάννης, και προσθέτει: « ήταν πολύ δύσκολος ο συντονισμός με τους αρμόδιους φορείς για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του συμβάντος. Χρειάστηκε να ξεπεραστούν αμέτρητες διαδικαστικές δυσκολίες ,ανεπίτρεπτες στις μέρες μας, για να φτάσει τελικά ένα γκρέιντερ και να ανοίξουμε μία μικρή τάφρο- λεκάνη ανάσχεσης και περισυλλογής του μαζούτ.».

Πέρασαν εφτά ώρες για να γίνει ο συντονισμός και να αντιμετωπιστεί τελικά η ρύπανση

Παρά την άμεση ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, του διευθυντή της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ανδρέα Πράσινου και των στελεχών του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Αττικής και του Ενότητας Δυτικής Αττικής , που βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος από την πρώτη στιγμή, μόλις στις 5.20 το πρωί της επομένης ημέρας έγινε εφικτό να αντιμετωπιστεί η ρύπανση, που να σημειωθεί θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην βιομηχανική περιοχή με την τόσο υψηλή δραστηριότητα. «Ήταν ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει την αναγκαιότητα συνεργασίας, συντονισμού της αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου βαθμού και μας υποχρεώνει να επιταχύνουμε για την επίτευξη αυτού του κρίσιμου στόχου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ