ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Συναυλία ανθρωπιάς στον Δήμο Φυλής με τη θερμή υποστήριξη του Φίλιππου Πλιάτσικα

Κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός υπήρξε η Συναυλία Αλληλεγγύης που ο έδωσαν ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στο Κολυμβητήριο του Δήμου Φυλής.

Με μεγαλείο ψυχής ο Φίλιππος Πλιάτσικας που ένιωσε στην κυριολεξία σαν στο σπίτι του, καθώς η οικογένεια του ζει στον γειτονικό Δήμο Αχαρνών κι εκείνος μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα  βήματα της μεγάλης καριέρας του εκεί, έμεινε επί ώρες στη σκηνή ερμηνεύοντας παλιά και νέα του κομμάτια που ζέσταναν το κοινό, παρά την απρόσμενη  τσουχτερή φθινοπωρινή ψύχρα.

Τραγουδώντας μαζί του, ο κόσμος κάθε ηλικίας από παιδιά , νέους αλλά και ηλικιωμένους έδειξε την λατρεία του στον Πλιάτσικα και όχι άδικα, αφού  ο Φίλιππος έφτασε στα Άνω Λιόσια αποφασισμένος μέσα από τα τραγούδια του να μιλήσει στις καρδιές του κόσμου και να πει πολλά…

Το ίδιο πρωί μάλιστα μιλώντας για την παράσταση της καλοκαιρινή του περιοδείας «Το Rock της Δυτικής όχθης»

με προτελευταίο σταθμό τα Άνω Λιόσια και μιλώντας στο “ogdoo.gr”  δήλωσε σχετικά:

«Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου “Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος” που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενο διάστημα θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ’ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάστηκε: Το Rock της Δυτικής όχθης.

Εκτός λοιπόν από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει».

Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Φίλιππος Πλιάτσικας… Το μόνο που δεν θέλησε να δηλώσει είναι πως η συναυλία αντί εισιτηρίου είχε για είσοδο τη συγκέντρωση τροφίμων για συνανθρώπους μας  που τους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση και ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Χωρίς πολλά λόγια και μόνο με τα τραγούδια του που άγγιξαν την ψυχή του κοινού του, είπε ναι στην πρόσκληση του Δήμου Φυλής, κι έκανε πράξη αυτό που πάντα υπερασπίζονται

οι καλλιτέχνες. Πως ο Πολιτισμός μπορεί να μας πάει μπροστά, ακόμη και σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κι ας είναι οι Τέχνες και οι Άνθρωποί της από τους πρώτους που βάλλονται. Και μόνο που δεν το βάζουν κάτω και στηρίζουν εκείνους που υποφέρουν,  μέσα από το έργο και τις πράξεις τους, τα λέει όλα!

Γι’ αυτό και το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Φυλής προκειμένου να χειροκροτήσουν τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους μουσικούς του, αλλά και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, πολλοί!

Και πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και οι αναπληρωτές Δήμαρχοι του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι από όλες της Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς, πρώην Δήμαρχοι του τόπου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Κοινωνικών και Μαζικών Φορέων της Πόλης, εκπρόσωποι και αιρετοί γειτονικών Δήμων, η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Καράλη και φυσικά κόσμος κάθε ηλικίας.

Το δίχως άλλο έζησαν μια μοναδική βραδιά γεμάτη υπέροχα ακούσματα! Κι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν θα είναι η μόνη, καθώς αποχαιρετώντας επί σκηνής τον Φίλιππο τον κάλεσε να έρθει ξανά, αφού όπως επεσήμανε, ο κόσμος έδειξε,  πως τον θέλει ξανά!

Χρήστος Παππούς:

‘’Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί την

εντατικοποίηση των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης’’.

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Φυλής θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων  μας, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από το βήμα της συναυλίας του Φίλιππου Πλιάτσικα που τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου ακριβώς γι’  αυτόν τον σκοπό.

Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του κι απευθύνοντας θερμές  ευχαριστίες στον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους μουσικούς του, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος από την ανταπόκρισή όλων σας στο σημερινό κάλεσμα ανθρωπιάς του Δήμου μας και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τους μουσικούς, την παραγωγή και όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Όπως φυσικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν

πληγεί περισσότερο από τη μακρόχρονη κι

επώδυνη οικονομική κρίση.

Φίλες και φίλοι, πριν από ακριβώς δύο χρόνια αναλάβαμε το Δήμο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Χρωστούσε στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία το υπέρογκο ποσόν των 480 εκατ. ευρώ και αδυνατούσε να καταρτίσει προϋπολογισμό.

Όλοι  προεξοφλούσαν ότι θα έμπαινε σε επιτήρηση με δυσμενείς συνθήκες για τους δημότες, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αύξηση των δημοτικών τελών, ματαίωση των αναγκαίων έργων υποδομής και απαγόρευση δαπανών για την κοινωνική αλληλεγγύη τον Πολιτισμό και την Παιδεία.

Πετύχαμε την επωφελέστερη ρύθμιση όλων των εποχών που μας δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους σε 2,5 χιλιάδες χρόνια. Ένα πραγματικό κατόρθωμα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Έτσι, αφού εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα του Δήμου ρίξαμε βάρος στον προγραμματισμό των αναγκαίων έργων, με προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εφιάλτης στη Δροσούπολη, στο Κέντρο και στη Ζωφριά.

Κατορθώσαμε σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να πάρουμε τις γραφειοκρατικές εγκρίσεις, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε από την Περιφέρεια χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ και μάλιστα έχουμε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις που θα επιτρέψουν τη δημοπράτηση των έργων τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα με τα αντιπλημμυρικά, εξασφαλίσαμε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων συνολικού ύψους 72 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει οδοποιΐα, Παιδικούς Σταθμούς και αθλητικά έργα και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου γι’ αυτό.

Παράλληλα αρχίσαμε να δημιουργούμε ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας με στόχο να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Μπήκαμε επικεφαλής εταίρος στο επισιτιστικό πρόγραμμα Δυτικής Αττικής (ΤΕΒΑ), με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ που προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 12 χιλ. συμπολίτες μας.

Δημιουργήσαμε δομές κοινωνικού παντοπωλείου και διαθέτουμε 800 χιλ. ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου για την τροφοδοσία του.

Παράλληλα συνεργαστήκαμε με την κυβέρνηση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και είμασταν από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δίνει χέρι βοήθειας στους άπορους συμπολίτες μας.

Συνεργαστήκαμε επίσης με το Υπουργείο Εργασίας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που πρόκειται να δώσει

δουλειά σε 269 συμπολίτες μας που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Ήδη πολλοί από αυτούς κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να πιάσουν δουλειά.Μάλιστα ο Δήμος μας ήταν ανάμεσα στους πρώτους 17 από τους 325 συνολικά Δήμους της Χώρας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό.

Φίλες και φίλοι,

Η αποψινή συναυλία σηματοδοτεί την εντατικοποίηση των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μετά τη σωτηρία του Δήμου και τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων υποδομής το βάρος θα πέσει στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Να σταθούμε στο πλευρό τους.

Το μήνυμα της αποψινής συναυλίας είναι ότι η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και όλοι οι πολίτες θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημασία της ανθρωπιάς. Σας ευχαριστώ»

Σπουδαία εμφάνιση από το Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

στη Συναυλία Αλληλεγγύης

Μια εξαίσια  εμφάνιση που αν μη τι άλλο απέδειξε το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου του Δήμου Φυλής πραγματοποίησε το Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Συλλόγου «Νηρέας Χαλανδρίου» το βράδυ της Παρασκευής , στο πλαίσιο της Συναυλίας αλληλεγγύης .

Τα κορίτσια, με ένα μικρό μόνο δείγμα από το άθλημά τους, δικαίωσαν απόλυτα την επίπονη προσπάθειά τους, τους προπονητές τους αλλά και τους διοργανωτές που είχαν την έμπνευση να τις εντάξουν στο πλαίσιο της κορυφαίας πολιτιστικής και κοινωνικής βραδιάς του Δήμου Φυλής, με ιερό στόχο την στήριξη προς τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Στο τέλος της εμφάνισής τους οι υπέροχες κολυμβήτριες έλαβαν τα θερμά συγχαρητήρια και λίγα λουλούδια από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή, ενώ  την εκπληκτική παρουσία τους στην εκδήλωση εξήρε με το που ανέβηκε στη σκηνή και ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ