ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του τσίρκου BARAKA στην Ελευσίνα

Ένα διαφορετικό και ξεχωριστό θέαμα σύγχρονου τσίρκου με στοιχεία χορού, μουσικής και δραματουργίας, σωματικού θεάτρου, εναέριας και επίγειας ακροβατικής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις παραστάσεις που ξεκίνησε το CIRQUE BARAKA και θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2018.

Το γαλλικό CIRQUE BARAKA έχει στήσει τη σκηνή του απέναντι από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και φιλοξενείται από την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρώτες δύο παραστάσεις ήρθαν σε επαφή με τη νέα μορφή του σύγχρονου τσίρκου χωρίς την εικόνα των ζώων – καλλιτεχνών, ζογκλέρ και επικίνδυνων ακροβατών που έχουμε συνηθίσει.

Άλλωστε, η Ελευσίνα 2021, μέσα από τη διασύνδεσή της με τη σύγχρονη Eυρωπαϊκή σκηνή στο χώρο του λαϊκού θεάτρου, φιλοδοξεί να συστήσει στο Eλληνικό κοινό σύγχρονες τάσεις, πρακτικές και σημαντικές ομάδες του είδους. Η φιλοξενία της γαλλικής ομάδας σύγχρονου τσίρκου Baraka για δύο μήνες στην Ελευσίνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εστίασής μας στις λαϊκές μορφές θεάτρου.

Ως πόλη, η Ελευσίνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, σε συμβολικό και πραγματικό επίπεδο, με τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερη αυτή θέση που κατέχει η πόλη στο συλλογικό φαντασιακό, η Ελευσίνα 2021, σκοπεύει να εστιάσει σε μορφές λαϊκού θεάτρου, που δεν είναι τόσο διαδεδομένες στην Ελλάδα, όπως το σύγχρονο τσίρκο και το θέατρο δρόμου.

Baraka: Δια-σχίζοντας την Ευρώπη και τη Μεσόγειο (Σεπτέμβριος 2017 – Μάϊος 2018)

Το έργο Baraka είναι, πρωτίστως, ένα ανθρώπινο εγχείρημα, που γεννήθηκε από την επιθυμία να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέες χώρες και πολιτισμούς και να ανταλλάξει γνώσεις. Οι καλλιτέχνες του Baraka έχουν σχηματιστεί κατά τη διάρκεια των σχολείων τσίρκων αλλά κυρίως κατά την ανταλλαγή τους με άλλους καλλιτέχνες τσίρκου και μουσικούς που γνώρισαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους σε όλο τον κόσμο.

To τσίρκο Baraka είναι μια μεγάλη οικογένεια 13 ενηλίκων και τριών παιδιών. Σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες ζουν ως οικογένεια ή ζευγάρι. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της «σπίτι με τροχούς»: Ενα τροχόσπιτο ή ένα τροχόσπιτο στο οποίο οι καλλιτέχνες της Baraka έχουν το μικρό τους χώρο που του επιτρέπει να νιώθουν πάντα στο σπίτι τους σε κάθε διαφορετικό σημείο του κόσμου, πάντα παρκαρισμένο γύρω από τη σκηνή.

Μεταξύ των 13 ενηλίκων υπάρχουν καλλιτέχνες, τεχνικοί, παραγωγοί, μάγειρας και δάσκαλος που φροντίζει για την εκπαίδευση των παιδιών. Εκτός από τη μεγάλη σκηνή, τα μέλη του Baraka έχουν μαζί τους μια μικρή σκηνή που γίνεται μια συλλογική κουζίνα και ένα μέρος της κοινοτικής ζωής: Συναντήσεις, συζητήσεις, πάρτι, ομαδικά παιχνίδια δίνουν ζωή στη μικρή σκηνή που η ομάδα του έδωσε το ψευδώνυμο «το μικρό πουλί»!

Αυτοί οι καλλιτέχνες, κυρίως γαλλικής καταγωγής, αλλά με την παρουσία ενός Ιταλού και Ουρουγουανού, συνεχίζουν την εμπειρία τους στην Ελλάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργήσει γέφυρες και συνδέσεις με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες της Αθήνας, με τους οποίους θα οργανώσουν ένα «καμπαρέ» μέσα στη μεγάλη τους σκηνή στην Ελευσίνα!

Συντελεστές:

Υπεύθυνος τεχνικός: Bares Thomas

Μάγειρας & Οδηγός: Camporesi Tristan

Καλλιτέχνης τσίρκου: Cluzaud Lise

Καλλιτέχνης τσίρκου: Costamagna Monica

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Delepelaire Eve

Χορεύτρια: Donnat Nelly

Τεχνικός & Οδηγός: Farout Maxime

Μουσικός & Χορευτής: Ferron Hugo

Καλλιτέχνης τσίρκου: Munoz Matias

Καθηγήτρια: Renout Charlotte

Υπεύθυνος παραγωγής: Ribière Paul

Καλλιτέχνης τσίρκου: Vieillard Julien

Παραγωγή: Association La GNAC

Συμπαραγωγή: Centre Culturel Yves Furet (Espace de l’Ecluse) / Pôle régional Cirque Le Mans / Fabrique des Arts du Cirque et de l’Itinérance – La Grainerie / Lycée Professionnel Agricole de Lavaur-Flamarens / Nil Admirari et Nil Obstrat / Animakt – Lieu de fabrique pour les arts de la rue et de la piste / Théâtre Firmin Gémier La Piscine Pôle National Cirque d’Ile de France

Με την υποστήριξη: Région Nouvelle Aquitaine / DGCA – Aide à l’itinérance (Ministère de la culture et de la communication) / ADAMI (Société civile pour l’administration des droits des artistes et musiciens interprètes)

Παραγωγή:

BARAKA, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Χώρος:

Τζαφέρη & Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελευσίνα (απέναντι από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής).

Η τέντα που φιλοξενεί την παράσταση έχει θέρμανση και προστατεύεται σε περίπτωση βροχής.

Εισιτήρια:

€10 (γενική είσοδος), €8 (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ), €5 (παιδιά ηλικίας κάτω από 12 ετών)

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ειδικά για σχολεία. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210 553 7206, 693 688 7449 και 697 335 8588 και στο viva.gr

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:

Baraka Show

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 20:30

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, 20:30

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, 20:30

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, 20:30

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, 20:30

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, 20:30

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, 20:30

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, 20:30

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, 20:30

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, 20:30

Σάββατο 6 Ιανουαρίου, 20:30

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 20:30

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 20:30

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 19:00

The Baraka CABARET!

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, 20:30

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 20:30

Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 19:00

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.cirquebaraka.com

Trailer:

Σελίδα Facebook:

https://www.facebook.com/cirquebaraka

Εκδήλωση Facebook:

https://www.facebook.com/events/176502029753099/

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ