ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας: Προβληματισμοί για τη χειμερινή περίοδο

Στο επίκεντρο οι δυσκολίες σε περίπτωση πλημμύρας ή χιονόπτωσης, λόγω της κατάστασης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών.

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννη Βασιλείου, με θέμα: «Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου, αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό»

Στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Λειβαδάρος έκανε αναφορά στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κινέττα Μεγαρέων (Γεράνεια), στις διαστάσεις και στα καταστροφικά της αποτελέσματα, καθώς και στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας ζητήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, αναφέρθηκε ειδικότερα στα ζητήματα αρμοδιοτήτων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο που διαβάστηκε, για την οποία υπήρξαν, από συμμετέχοντες στο ΣΟΠΠ, πολλοί προβληματισμοί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συνυπολογίζοντας, για την χρονική περίοδο που συζητάμε, τις επιπρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου, χιονόπτωσης ή παγετού, λόγω της κατάστασης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, καθώς και των έργων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο για την αποκατάσταση της.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ