ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «αδειάζει» Σκουρλέτη και Καϊμάκη

Πολιτικός σάλος στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνών κόμμα «αδειάζει» τον  Νίκο Καϊμακη, βασικό σύμβουλο του πρώην υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, και επικεφαλής του Τμήματος Ενέργειας του κόμματος που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, για τις «απόψεις» του κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκη.

Για πρώτη φορά το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το σχέδιο εισήγησης προς τη γραμματεία του τμήματος που είχε σταλεί από τον Ν. Καιμάκη ο οποίος είχε… φροντίσει να δημοσιεύσει την εισήγηση του στο προσωπικό blog του και σε site που ειδικεύεται στα ενεργειακά θέματα.

 Η Γραμματεία του τομέα απαίτησε να αποσυρθεί η εισήγηση του… γηραιού συνδικαλιστή του ΚΚΕ (εσ.) και σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τα μέλη επισημαίνοντας ότι πήρε αυτή την απόφαση γιατί το κείμενο και διοχετεύθηκε σε  site και απηχεί ξεκάθαρα προσωπικές απόψεις που δεν εκφράζουν το κόμμα.

Υπογραμμίζεται ότι ο Ν. Καϊμάκης με το κείμενο – εισήγηση που απορρίφθηκε από το κόμμα του επιχειρεί να ρίξει στον Εμμ. Παναγιωτάκη τις ευθύνες για τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, ο Ν. Καϊμάκης ισχυρίζεται στην απορριφθείσα εισήγηση του ότι:

-Οι διαμαρτυρίες της ΔΕΗ για τη χονδρεμπορική αγορά και οι δικές της σημερινές αδιαφανείς πρακτικές την ενέπλεξαν στο στόχαστρο της DG Com. -Η καταγγελία των ΝΟΜΕ και η αγωγή κατά της ΡΑΕ από τη σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ άνοιξε το δρόμο για την πώληση μονάδων, δυσκολεύοντας τις διαπραγματεύσεις!!!!!!  Οι διαφωνίες μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και του υπουργού Ενέργειας δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.

Το «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Καϊμάκη, ουσιαστικά αποτελεί και ηχηρό «χαστούκι» στον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μάχη χαρακωμάτων κατά της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός Ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ