ΤΟΠΙΚΑ

Σφίγγει η θηλιά στις επιχειρήσεις λόγω κατασχέσεων λογαριασμών απο ασφαλιστικά ταμεία

poiniki_dioxi_gia_chreos400-390x250Τραγικά αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις μετά απο τις κατασχέσεις που άρχισαν να πραγματοποιύνται  σε λογαριασμούς εταιριών απο τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ-ΤΕΒΕ. Μιλάμε για τις υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία τις οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν πλήρως, και έρχονται τώρα τα ταμεία δεσμεύοντας τους τους λογαριασμούς. Αυτό έχει ως συνέπεια το πραγματικό στραγγαλισμό των επιχειρήσεων αυτών οπου σύμφωνα με πληροφορίες μόνο στο Θριάσιο Πεδίο είναι 2.500.

Φανταστείτε μια επιχείρηση με δεσμευμένους λογαριασμούς να μην μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους και τρέχουσες υποχρεώσεις της. Η εξέλιξη της επιχείρησης ειναι προδιαγεγραμμένη. Κλείσιμο.

Θα μπορούσε κάλλιστα να δεσμεύεται ένα μέρος των ποσών του λογαριασμού πράγμα που θα έδινε χώρο στις επιχειρήσεις να “ανασάνουν”.

Δυστυχώς οι κατασχέσεις είναι συνολικές για τραπεζικό λογαριασμό με αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο τους, πράγμα που θα φανεί και στο επόμενο διάστημα αν δεν παρθούν κάποιες λογικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ