ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Από εβδομάδα οι αποφάσεις, τι σχεδιάζεται για την επανεκκίνηση

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, παρότι η επιθυμία της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα ήταν η επανεκκίνηση στις 5 Απριλίου.

Kατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι ειδικοί εμφανίστηκαν αρνητικοί σε αυτό το στάδιο, ωστόσο θα μπορούν να λάβουν σχετική απόφαση μόνον εφόσον αφορά ορισμένες τάξεις και συγκεκριμένα τη Γ΄ Λυκείου.

Συνεπώς, το πιο αισιόδοξο σενάριο στην παρούσα φάση αποτελεί η 12η Απριλίου, με το βάρος να πέφτει σε γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα στην τελευταία τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω Πανελλαδικών.

Μεταγενέστερα αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα των δημοτικών, που, όπως έχει διαμηνυθεί συνδέεται περισσότερο και με την αυξημένη κινητικότητα των γονέων που συνοδεύουν τους μαθητές στις σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με γυμνάσια και λύκεια.

Τα self-tests
«Κλειδί» σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η έναρξη των υποχρεωτικών self-tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με κυβερνητικές πηγές να διαμηνύουν άλλωστε πως η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί προτεραιότητα στον εν λόγω σχεδιασμό. Τα ατομικά τεστ πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, «οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς».

«Είμαστε στον σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό. «Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο», διευκρίνισε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως, από την πλευρά του υπουργείου, έχει ξεκαθαριστεί πως δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα – ούτε δια ζώσης, ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης – κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, αλλά θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους ως τα τέλη του Ιουνίου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ