ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικά είδη θα μοιραστούν σε 4.628 προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής

Σχολικά είδη στα 4.628 παιδιά που φιλοξενούνται στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν στα όρια της Περιφέρειας Αττικής θα μοιραστούν το Σεπτέμβριο.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστο Καπάταη, την αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Ελισσάβετ Τασούλη, και την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη, συμφωνήθηκε η προμήθεια των σχολικών ειδών να γίνει από την περιφέρεια Αττικής με σκοπό να μοιραστούν τον Σεπτέμβριο.

Ο υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε:«Έχουμε χρέος να συνδράμουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα παιδιά που διαμένουν στα κέντρα Προσωρινής Διαμονής προσφύγων να προσέλθουν στα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως κάθε μαθητής» δήλωσε ο υφυπουργός Θ. Πελεγρίνης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης μετά τη συνάντηση δήλωσε: Επιθυμούμε την συνεργασία του υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Ειδικά, το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης στο Φάληρο έχει ήδη συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Κοινή θέση όλων ήταν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω υπέρ των προσφύγων δράσεις ,από κοινού του υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ