ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σύσκεψη για ναυπηγεία Ελευσίνας, ΕΛΠΕ και Χαλυβουργική

Σύσκεψη συγκάλεσε την Τρίτη η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με θέμα: «Ναυπηγεία Ελευσίνας – Εξελίξεις στην Χαλυβουργική – Περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ »

«Η ανάκαμψη των βιομηχανιών χάλυβα και ναυπηγείων όπως και η παραμονή των ΕΛΠΕ  υπό δημόσιο έλεγχο, είναι βασικοί συντελεστές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο Θριάσιο Πεδίο» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Βασιλείου Γιάννης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την ανεργία»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του προτύπου ανάπτυξης της περιοχής, – σε σχέση με αυτό που είχε κατά το παρελθόν κυριαρχήσει, ώστε «η έτσι και αλλιώς κυοφορούμενη ανάπτυξη, να περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης». Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της περιοχής, προκειμένου να μειωθεί δραστικά «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την ανεργία».

Σύσκεψη για ναυπηγεία Ελευσίνας, ΕΛΠΕ και ΧαλυβουργικήΣτη σύσκεψη ανέπτυξαν τις θέσεις των σωματείων τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Ευάγγελος Λίγγος καθώς και οι πρόεδροι των τριών σωματείων εργαζομένων, Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Παναγιώτης Οφθαλμίδης από τα ΕΛΠΕ και Γεώργιος Γάκης από την Χαλυβουργική και πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Κοινή συνισταμένη ήταν ο συντονισμός μιας κοινής δράσης, με σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής ενώ «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίστηκε, όταν προς το τέλος της σύσκεψης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η ημερομηνία συνάντησης, την οποία είχε ζητήσει το σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Τέλος, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Αττικής Γ. Μαρτίνου, Αθ. Μπούρας από τη ΝΔ και από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ